Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.

Παρασκευή, 17 Απριλίου 2009

ΑΞΙΖΕΙ ΓΙΑ ΣΗΜΕΡΑ

H πιο ιερή μέρα της Μεγάλης Εβδομάδας είναι η σημερινή, μέρα κορύφωσης του θείου δράματος με την Αποκαθήλωση από το σταυρό και την Ταφή του Χριστού. Με λουλούδια που μαζεύουν ή αγοράζουν, γυναίκες και παιδιά πηγαίνουν στις εκκλησίες για να στολίσουν τον Επιτάφιο. Το πρωί γίνεται στις εκκλησίες αναπαράσταση της ταφής του Χριστού και το βράδυ η περιφορά του Επιταφίου.
Μην ξεχάσετε να επισκεφτείτε λοιπόν, όσοι μπορείτε το απόγευμα 17.00
μμ το Βουλγάρω που γίνεται η αναπαράσταση της Αποκαθήλωσης, αλλά και το βράδυ το Καστέλλι για να δείτε το αντάμωμα των επιτάφιων τω τριών ενοριών, και τα δυο μοναδικά στην Ελλάδα.
Για τους λάτρεις του παραδοσιακού παζαριού υπάρχουν και οι
Βουκολιές, με το κτηνοπάζαρο αλλά και το ....νυφοπάζαρο στην παραλία του Τελωνείου!

Δεν υπάρχουν σχόλια: