Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.

Σάββατο, 11 Απριλίου 2009

Η ΜΑΧΗ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ

Τα τελευταία χρόνια ο Δήμος της Κισάμου δεν μετέχει στο επίσημο πρόγραμμα για τον εορτασμό της Μάχης της Κρήτης. Απλά γίνεται, στο περιθώριο του εορτασμού της επετείου, κάποια ανεπίσημη εκδήλωση περιορισμένης εμβέλειας και συμμετοχής.
Το γεγονός αυτό, εφόσον επαναλαμβάνεται κατά σύστημα, είναι απαράδεκτο δεδομένου ότι ο κάμπος της Κισάμου υπήρξε θέατρο σημαντικής μάχης κατά την ναζιστική εισβολή στην Κρήτη. Για τον λόγο αυτό παρακαλώ να εισαχθεί προς συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο, είτε στην επόμενη τακτική συνεδρίαση, εφόσον αυτή γίνει σύντομα, είτε σήμερα εκτός ημερησίας διατάξεως το παρακάτω θέμα: «Συμμετοχή του Δήμου Κισάμου στις εκδηλώσεις του 2009 για τον εορτασμό της επετείου της Μάχης της Κρήτης».
Με την ευκαιρία σας γνωρίζω ότι μετέχω, ως εκπρόσωπος της ΤΕΔΚ Ν.Χανίων στη Νομαρχιακή επιτροπή για την οργάνωση των σχετικών εκδηλώσεων.
Με φιλικούς χαιρετισμούς

Γιώργος Καλαϊτζάκης
Δημοτικός Σύμβουλος Κισάμου

Δεν υπάρχουν σχόλια: