Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Τετάρτη 15 Απριλίου 2009

ΕΙΠΑΝ

nick08alex : Εάν η ακτινοβολία ενός κινητού ισούται με την ακτινοβολία μίας κεραίας που εξυπηρετεί ολόκληρα τετράγωνα τότε ΟΚ ...Η διαφορά μίας "νόμιμης" κεραίας με μία "παράνομη" είναι ο τρόπος που τοποθετήθηκαν φαντάζομαι και πιθανόν και ο τόπος. Εγώ όμως απλά λέω ότι το να έχεις μία κεραία κινητής δίπλα στο σπίτι σου (ή στο σχολείο των παιδιών σου) δέν είναι και το πιο ευχάριστο δεδομένο..
valerio : Όλες οι κεραίες όσο κατευθυντικές κι αν είναι έχουν, εκτός από τον κύριο λοβό, ακτινοβολία σε 360 μοίρες. Η διαφορά είναι ότι το μεγαλύτερο μέρος της ακτινοβολίας είναι στον κύριο λοβό και πολύ λιγότερη γύρο από αυτόν. Όμως και πάλι υπάρχει. Το ζητούμενο είναι ότι η ένταση του πεδίου αυξάνεται όσο πλησιάζεις την κεραία γι αυτό κι έχεις καλύτερη λήψη όταν είσαι κοντά της. Όσοι μιλάμε στο κινητό επιλέγουμε να δεχόμαστε την ακτινοβολία τις ώρες που μιλάμε, όσοι είναι δίπλα από τις κεραίες για 6 ώρες που κάνουν μάθημα δεν έχουν επιλογή.
pgia : 10 χρόνια περίπου είναι το διάστημα που έχει μπει η κινητή τηλεφωνία στην ζωή μας; Άρα πως μπορούμε να είμαστε σίγουροι ότι η χρήση των κινητών τηλεφώνων και οι κεραίες που τοποθετούνται στις ταράτσες μας δεν έχουν επιπτώσεις στην υγεία μας; Κατά την άποψη μου όσοι ισχυρίζονται το αντίθετο, ότι τα κινητά δεν έχουν επιπτώσεις ή ότι όλα είναι καλά, είναι "ψεύτες" διότι τεκμηριωμένη μελέτη δεν υπάρχει, επειδή το διάστημα χρήσης τους είναι μικρό.
rigasnic : Εγώ θέλω να δω τώρα με ποια νομική λογική θα επαναλειτουργήσουν οι ίδιες κεραίες που κρίθηκαν ότι είναι παράνομες. Υποτίθεται ότι μέχρι τώρα την παρανομία την έκαναν οι εταιρίες. Τώρα θα παρανομήσει το δικαστήριο και θα άρει τα ασφαλιστικά μέτρα; Σε πόσο δήθεν χώρα ζούμε;
aggeloz : Εμπρός υποστηρίξτε τις εταιρείες που σας τα παίρνουν χοντρά, να τιμωρήσουν αυτούς τους κατοίκους και γκρινιάξτε στα άλλα νήματα ότι σας κοροϊδεύουν. Τι ζήτησαν οι άνθρωποι; Θα σας άρεσε εσάς το παιδί σας να εκτίθεται σε ακτινοβολία επιπέδου κεραίας από τα 5 ως τα 18 του; Τις έρευνες που λένε ότι οι ιστοί των παιδιών είναι πιο ευαίσθητοι στην ακτινοβολία τις αμφισβητείτε; Μπορεί να μην έχει αποδειχτεί ότι βλάπτουν ούτε όμως και το αντίθετο. Ολόκληρη περιοχή μόνο δίπλα στα σχολεία βρήκαν χώρους οι εταιρείες; Στο κάτω κάτω ήταν και παράνομες Συνεχίστε να τις κάνετε πλάτες για να δούμε πόσο περισσότερο θα αποθρασύνουν. Ωραία καταναλωτική συνείδηση.
Θα ήθελα να δω την αντίδραση σας εάν ερχόταν η ΔΕΗ δίπλα στο σπίτι σας και έφτιαχνε υποσταθμό και κατόπιν διαμαρτυρίας σας δε θα σας έδινε ρεύμα ;

2 σχόλια:

tse2100 είπε...

Ακόμα μία ερώτηση?
Για όλα τα παραπάνω, που αναφέρονται και διαπιστώνονται αναρωτήθηκε άραγε κανείς που είναι οι θεσμικοί μας άρχοντες ?
Οι βουλευτές του Νομού και κύρια ο συντοπίτης μας βουλευτής και να μας πουν και την δίκη τους άποψη?
Η μήπως περιμένουν την εξασφάλιση της αυτοδυναμίας τούς από την πολιτική και φυσική άμα χρειαστεί, εξόντωση μερικών οικολόγων και οικολόλογων της περιοχής?
Τελικά, τώρα που και με την βούλα το Νόμο διαπιστώνουν οτι τα κινητά τους για τόσα χρόνια δούλευάν σε παράνομα δίκτυα και που σήμερα, στο όνομα της νομιμότητας, δεν έχουν σήμα και εξακολουθούν να βρίσκονται σε αναμονή με την ίδια ακριβώς σύμβαση που υπέγραψαν με της εν λόγο νομιμόφρονες εταιρείες, τι θα κάνουν ?
Τελικα θα μας ζητήσουν την ψήφο του για το καλό του τόπου και το μέλλον της περιοχής ?
Οταν αυτο το μέλον εξακολουθει να ψίνετε σαν μπριτζολάκι απο τα 5 μόλις χρόνια της ύπαρξης του ?
Ασ απαντήσουν επιτέλους.
Υπερέχει η ζωή των κατοίκων και μελλοντικών ψηφοφόρων του ή οι απολαβές από τα κέρδη των εταιριών, με τον πιο παράνομο τρόπο, προς εξασφάλιση ενός τίμιου και δημοκρατικού προεκλογικού αγώνα ?
Απλά να σας θυμίσω μια πρόσφατη ρήση του Έλληνα επίτροπου για θέματα περιβάλλοντος στην Ευρωπαϊκή Ένωση, Σπύρου Δήμα.
Πατριώτης σήμερα είναι αυτός που μάχεται για την προστασία του Περιβάλλοντος.
Και απ ότι φαίνεται το Καστέλι διαθέτει πόλους τέτοιους πατριώτες που κάνουν αδύνατη την εμφάνιση των τοπικών αρχόντων και βουλευτάδων μας στο να πάρουν θέσει για το πρόβλημα στο Καστέλι.

ΝΑ ΑΓΑΠΑΣ ΤΗΝ ΕΥΘΥΝΗ .
ΝΑ ΛΕΣ :
ΕΧΩ ΧΡΕΟΣ ΝΑ ΣΩΣΩ ΤΗ ΓΗΣ.
ΑΜΑ ΔΕΝ ΣΩΘΕΙ ΕΓΩ ΘΑ ΦΤΑΙΩ.
ΝΙΚΟΣ ΚΑΖΑΝΤΖΑΚΗΣ
ΑΣΚΙΤΙΚΗ

Ιωάννης Παπαδάκης είπε...

Hμεγάλη Παρασκευή είναι κοντά, έτσι θα μάθουμε τι σκέφτονται!