Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.

Τετάρτη, 15 Απριλίου 2009

AΣΤΥΝΟΜΕΥΣΗ ΚΑΙ ΠΑΣΧΑ

Σαφάρι" έκανε η Αστυνομία σε όλη την Κρήτη την εβδομάδα από τις 5 έως τις 12 Απριλίου, καθώς ήλεγξε 12.474 άτομα και συνέλαβε 352, σύμφωνα με χθεσινή ανακοίνωση της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Περιφέρειας Κρήτης. Στην ανακοίνωση αναφέρεται χαρακτηριστικά ότι "από τις Αστυνομικές Διευθύνσεις Χανίων - Ρεθύμνης - Ηρακλείου και Λασιθίου συνεπικουρούμενες με αστυνομικούς και ειδικούς φρουρούς της Υποδιεύθυνσης Αστυνομικών Επιχειρήσεων Κρήτης πραγματοποιήθηκαν γενικοί αστυνομικοί έλεγχοι - εξορμήσεις με ιδιαίτερο βάρος στις πρωτεύουσες των νομών για την πρόληψη και καταστολή της εγκληματικότητας" και ειδικότερα για "την βεβαίωση παραβάσεων για τα εκδιδόμενα πρόσωπα, τα ναρκωτικά, τις συλλήψεις φυγόδικων, και την νομοθεσία περί όπλων". Ελέγχθηκαν 12.474 άτομα, ημεδαποί και αλλοδαποί και προσήχθησαν 196 άτομα διαφόρων εθνικοτήτων. Συνελήφθησαν συνολικά 352 άτομα. Επίσης συνελήφθησαν (75) λαθρομετανάστες προς απέλαση. Ακόμα στην ανακοίνωση αναφέρεται: "Από τις στοχευμένες εξορμήσεις συνελήφθησαν: Ένα άτομο για κλοπές, δύο άτομα για παραβάσεις του Νόμου "Περί ναρκωτικών", τέσσερα άτομα για παραβάσεις του Νόμου "περί όπλων", δύο άτομα του νόμου "Περί ηθών", έξι άτομα του νόμου "περί παιγνίων", δέκα πέντε φυγόδικοι, τέσσερα άτομα για απάτη - πλαστογραφία και 147 άτομα για διάφορα άλλα αδικήματα. Κατασχέθηκαν συνολικά: δύο όπλα, έξι αεροβόλα, ένα σπαθί, τριάντα επτά ράβδοι, 4,5 γραμ. κάνναβης, 4.877 τεμάχια βεγγαλικών - πυροτεχνημάτων.
Επίσης τις ημέρες Πέμπτη, Παρασκευή και Σάββατο (9, 10 και 11 Απριλίου)" στα πλαίσια ειδικής αστυνομικής επιχειρησιακής δράσης που πραγματοποίησαν οι αρμόδιες υπηρεσίες ασφαλείας των Αστυνομικών Διευθύνσεων βεβαιώθηκαν συνολικά δέκα οκτώ (18) αδικήματα για παραβάσεις της νομοθεσίας περί σεξουαλικής
εκμετάλλευσης και προσβολής της γενετήσιας αξιοπρέπειας (Anti -trafficking) και συνελήφθησαν δέκα εννέα άτομα.
Οι συλληφθέντες απ' όλες τις ως άνω δράσεις παραπέμφθηκαν στις κατά τόπους εισαγγελικές αρχές για τα περαιτέρω".
Στην ανακοίνωση τονίζεται ακόμη ότι
:
"οι γενικοί αστυνομικοί έλεγχοι και οι στοχευμένες εξορμήσεις θα συνεχιστούν με εντατικούς ρυθμούς στην περιφέρεια όλων των αστυνομικών διευθύνσεων της Κρήτης στο επόμενο χρονικό διάστημα με σκοπό την μείωση της εγκληματικότητας και την εμπέδωση του αισθήματος ασφαλείας των κατοίκων της".
IRAKLIO WEB RADIO

Υ.Σ Απο την Κίσαμο πέρασαν;