Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Τρίτη 7 Απριλίου 2009

ΤΟΥΜΠΕΚΙ ΨΙΛΟΚΟΜΜΕΝΟ

Τις τελευταίες τρεις μέρες δεν μπόρεσα να διαβάσω τοπικές εφημερίδες μιας και βρισκόμουν εκτός Χανίων, την Δευτέρα το βράδυ γύρισα και ξεφύλλισα τις Χανιώτικες εφημερίδες, έψαξα απεγνωσμένα να βρω μια αναφορά για το θέμα των κεραιών κινητής τηλεφωνίας, έψαξα να βρω ποιες είναι οι θέσεις των (πολιτικών) τοπικών εφημερίδων πάνω σε αυτό το μείζον θέμα, ήθελα να διαβάσω πως βλέπουν οι μεγαλοεκδότες μας αυτήν την οικολογική κίνηση που σκοπός της δεν ήταν η προβολή θέσεων αλλά η διασφάλιση της υγεία των πολιτών και του περιβάλλοντος, ήθελα να δω αν η Κίσαμος είναι στα μάτια και στις πέννες των σχολιαστών κομμάτι του νομού μας. Η αλήθεια είναι ότι βρήκα ένα σχόλιο στην εφημερίδα Ν. Κήρυκας στην στήλη του κ. Σαραντίδη και μπράβο του, όμως τίποτα άλλο. Φυσικά στην αμερόληπτη και συνάμα αποκαλούμενη εφημερίδα των Χανιωτών δεν είδα τίποτα. Το μόνο που αντιλήφθηκα ήταν ένα τουμπεκί πολύ ψιλοκομμένο, λες και τα αυτιά τους έπαθαν ότι και τα...κινητά μας. Ζήτω λοιπόν η ντόπια αντικειμενική δημοσιογραφία. Ζήτω η ενημέρωση.
Το να προστατεύει το φαράγγι της Κανδάνου είναι σίγουρα σωστό, το να έχεις επιφυλάξεις για το χωροταξικό του Ελαφονησιού είναι και αυτό σωστό, το να διαπιστώνεις ελλείψεις στο φαράγγι της Ευρώπης (Σαμαριά) είναι σωστότατο, το να έχεις αντιρρήσεις σε ξενοδοχειακές μονάδες που πάνε να ξεφυτρώσουν στην Γαυδοπούλα είναι και αυτό σωστό, το να έχεις τις αμφιβολίες σου για ηλιακά και αιολικά πάρκα σε Ακρωτήρι και Αποπηγάδι και αυτές εν μέρει σωστές, το να μην δέχεσαι δεύτερη κουβέντα για τις επιβαρύνσεις από την νατοϊκή βάση είναι ξεκάθαρο, γιατί άραγε δεν είναι σωστό να μην υπάρχουν κεραίες μέσα στα σχολεία, γιατί άραγε, όλα αυτά που κάνουν οι εταιρείες να μην είναι νόμιμα, γιατί άραγε δεν πρέπει να αναδείξεις την είδηση ..... όσο λάθος ή σωστή κι αν είναι;
Χμ εγώ ξέρω γιατί, ίσως και πολλοί άλλοι καταλαβαίνουν ότι στον χορό των εκατομμυρίων (διαφήμιση) το σωστό, το ΘΕΜΑ, χάνει την αξία του και η ειδησάρα περνά ψηλά-ψηλά πολύ ψηλά ..για να την ...... ακουμπήσουμε και καταλήγει να μην γίνει ούτε σχολιάκι !!
Σα δε ντρέπονται αντικειμενικότητα !

Διαβάστε και αυτό :
Στρατάκης Μανώλης Βουλευτής ΠΑΣΟΚ
http://vo.pasok.gr/mstratakis/?p=533 ,
Λιάνα Κανέλλη Βουλευτής ΚΚΕ
http://kkevouli.blogspot.com/2009/02/blog-post_9098.html

3 σχόλια:

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΕΩΡΓΑΚΑΚΗΣ είπε...

Κύριε Παπαδάκη

Παρακολουθώ με ενδιαφέρον τα όσα δημοσιεύετε στο αξιόλογο blog σας.
Και οφείλω να επισημάνω ότι, για άλλη μία φορά, μας αδικείτε. Δημοσιογράφους και εφημερίδα.
Δικαίωμά σας να μας κρίνετε.
Καθημερινά, άλλωστε, όλοι κρινόμαστε.
Μόνο που όταν η κρίση σας είναι λανθασμένη -όπως στο θέμα των κεραιών κινητής τηλεφωνίας- οφείλετε να επανορθώνετε.
Για να μη δημιουργούνται λανθασμένες εντυπώσεις στους αναγνώστες σας.
Αλλά και λανθασμένες εντυπώσεις για τη δική σας αντικειμενικότητα.
Όσο για τα περί διαφήμισης, αυτά να τα «χρεώνετε» αλλού. Διότι καλά γνωρίζετε, ως αναγνώστης των τοπικών εφημερίδων, ότι η μοναδική εφημερίδα των Χανίων που κατά καιρούς δεν έχει υπολογίσει το όποιο οικονομικό κόστος (διάφημιση), αναδεικνύοντας σημαντικά θέματα που άμεσα ή έμμεσα σχετίζονται με μικρές ή μεγάλες εταιρείες, είναι αυτή στην οποία έχω την τιμή να εργάζομαι ως αρχισυντάκτης.
Επομένως, μαθήματα δημοσιογραφικής δεοντολογίας και αντικειμενικότητας, αλλού...


Γιώργος Γεωργακάκης
Δημοσιογράφος


Υ.Γ.: Περιμένω την επανόρθωση στο blog σας σχετικά με το θέμα των κεραιών κινητής τηλεφωνίας στην Κίσαμο. Εκτός και αν δεν έχετε διαβάσει ακόμη εφημερίδες, σήμερα. Αν συμβαίνει αυτό, σας παραπέμπω στις σελίδες 4 και 5 των σημερινών «Χανιώτικων νέων». Το σχετικό ρεπορτάζ μπορείτε, φυσικά, να το αναδημοσιεύσετε στο blog σας, όπως, άλλωστε, κατά καιρούς κάνετε με δημοσιεύματα των «Χανιώτικων νέων», παρά την αρνητική σας άποψη για την αντικειμενικότητα της εφημερίδας!

Ιωάννης Παπαδάκης είπε...

Κ. Γεωργακάκη
Το παραπάνω δημοσίευμα γράφτηκε λίγο νωρίτερα, φυσικά αυτό που μεταφέρω στην σελίδα μου είναι και γνώμη πολλών Κισσαμιτών.
Εξάλλου σε μια αξιολόγηση ενός θέματος ΑΥΤΟ και μόνο το γεγονός που έγινε στην γειτονιά μας, είναι ΕΙΔΗΣΑΡΑ άρα δεν παίζει μετά απο μια μέρα, παίζει την ίδια μέρα,(ΔΕΥΤΕΡΑ) αλλού θα έπαιζε σε δεύτερη έκδοση αλλά και με αυτήν την καθυστέρηση πάλι πρωτοσέλιδο θα ήταν.
Γεγονός είναι οτι δεν διάβασα σημερινές εφημερίδες αλλά και πάλι θα σας κάνω το χατήρι και θα αναδημοσιεύσω το ρεπορτάζ σας.

Ιωάννης Παπαδάκης είπε...

Τώρα διαβάζω τα ΝΕΑ των Αθηνών δεν είναι αμαρτία την ίδια μέρα να παίζουν οι ειδήσεις στον τόπο μας και στην Αθήνα;
Κανονικά ο γεγονός θα έπερεπε να παίζει δυο βδομάδες και μάλιστα ολοσέλιδο.