Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Τετάρτη 29 Απριλίου 2009

ΚΑΙ ΠΟΥ ΕΙΣΑΙ ΑΚΟΜΑ;

«Βροχή» πέφτουν οι καταγγελίες των ξενοδοχοϋπαλλήλων στο Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου για ωμή παραβίαση της τοπικής συλλογικής σύμβασης, καθώς όπως αναφέρεται ένας μεγάλος αριθμός εργαζομένων στις ξενοδοχειακές μονάδες που ήδη λειτουργούν, αναγκάζονται να δέχονται τετράωρη εργασία και μισά ένσημα. Στην πραγματικότητα όμως οι ιδιοκτήτες των ξενοδοχείων αυτών τους αναγκάζουν να δουλεύουν κανονικό οχτάωρο υπό την απειλή της απόλυσης.
Το γεγονός επιβεβαιώνει και ο πρόεδρος του Σωματείου Ξενοδοχοϋπαλλήλων ν. Ηρακλείου κ. Γιώργος Αρετίνης ο οποίος σημειώνει ότι μόνο την τελευταία εβδομάδα έχουν κατατεθεί στο Σωματείο περισσότερες από 50 γραπτές καταγγελίες εργαζομένων σε ξενοδοχειακές μονάδες, οι οποίοι καταγγέλλουν ότι εκβιάζονται να δεχτούν συγκεκριμένους όρους εργασίας εις βάρος τους, διαφορετικά τους δείχνουν την πόρτα εξόδου…
«Πρόκειται για μια πάρα πολύ σοβαρή κατάσταση που έχει διαμορφωθεί τις τελευταίες ημέρες και συγκεκριμένα την τελευταία εβδομάδα έχουμε περισσότερες από 50 περιπτώσεις συναδέλφων ξενοδοχοϋπαλλήλων που καταγγέλλουν τερατώδη πράγματα σε σχέση με το εργασιακό τους καθεστώς. Πρόκειται για στυγνή συμπεριφορά κάποιων ιδιοκτητών ξενοδοχείων που εκμεταλλεύονται αυτή την ώρα το κλίμα και στο όνομα της κρίσης κάνουν ό,τι θέλουν και εκβιάζουν εργαζόμενους, ότι αν δεν αποδεχτούν συγκεκριμένες εργασιακές σχέσεις τότε θα αναγκαστούν να τους απολύσουν». Όπως επισημαίνει ο πρόεδρος των ξενοδοχοϋπαλλήλων στο Ηράκλειο κ. Γιώργος Αρετίνης, αν δεν σταματήσουν οι συγκεκριμένοι ιδιόκτητες ξενοδοχείων να συμπεριφέρονται με αυτό τον τρόπο στους εργαζομένους τους, τότε το Σωματείο θα αναγκαστεί να δημοσιοποιήσει τα ονόματά τους και να τα καταγγείλει.
«Βεβαίως στις περισσότερες των περιπτώσεων παρεμβαίνουμε και εμείς συνδικαλιστικά, αλλά όπου δεν βγάζουμε αποτέλεσμα θα αναγκαστούμε να προχωρήσουμε στη δημοσιοποίηση στοιχείων, αλλά και σε δυναμικές κινητοποιήσεις έξω από τα ξενοδοχεία αυτά. Από την άλλη πλευρά είναι εντελώς απαράδεκτο την ώρα αυτή που στην αγορά εργασίας επικρατεί αναρχία, να απουσιάζουν οι εμπλεκόμενες υπηρεσίες και να μην προβαίνουν σε ελέγχους. Τα πάντα έχουν διαλυθεί και το ΙΚΑ αλλά και η Επιθεώρηση Εργασίας θα έπρεπε να ήταν το διάστημα αυτό έξω και να κάνει εξονυχιστικούς ελέγχους. Η κατάσταση είναι δραματική και θα πρέπει οι αρμόδιοι να αναλάβουν επιτέλους τις ευθύνες τους, πριν έχουμε άλλες εκρηκτικές αντιδράσεις, από τους ανθρώπους που εκβιάζονται με τόσο στυγνό και ανήθικο αυτό τρόπο. Τα πράγματα χωρίς υπερβολή έχουν αγριέψει πάρα πολύ και βλέπω εκρήξεις…», σημειώνει με νόημα ο κ. Γιώργος Αρετίνης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: