Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Παρασκευή 10 Απριλίου 2009

ΣΦΗΝΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΜΠΛΟΚ ΣΦΗΝΕΣ ΚΑΙ ΣΦΗΝΑΚΙΑ

Πάλης ξεκίνημα νέοι αγώνες ...
"- Κύριοι και κυρίες της Οικολογικής Πρωτοβουλίας, του δήμου Κισάμου και λοιπών κατοίκων. Εάν σκοπός του αγώνα σας ήταν να λειτουργούν οι κεραίες κινητής τηλεφωνίας με όλα τα νόμιμα και ασφαλή μέτρα, καλώς κάνατε και καταφέρατε να νεκρώσετε τα κινητά στην πόλη για όσο χρονικό διάστημα χρειαστεί για να βγουν όλες οι άδειες που απαιτούνται για τις νέες εγκαταστάσεις.
Όμως να έχετε και το θάρρος να αντιμετωπίσετε τις συνέπειες και τις επιπτώσεις των πράξεών σας και να μην προσπαθείτε να πετάξετε από πάνω σας τις ευθύνες γιατί με τον τρόπο αυτό, μάλλον σας ταιριάζει το – επίκαιρο και λόγω ημερών που έρχονται – «άφες αυτοίς ου γαρ οίδασι τι ποιούσι».

Όμως το αποκορύφωμα του οικο-κινητού παρά-λογισμού ήρθε με την απόφαση της οικολογικής πρωτοβουλίας να αρθούν τα ασφαλιστικά μέτρα και με την ανεκδιήγητη απαίτηση, να ξαναλειτουργήσουν οι κεραίες άμεσα. Δηλαδή, είτε οι άνθρωποι αυτοί ζουν σε άλλον πλανήτη, είτε μας δουλεύουν όλους.

Μπορεί ένας λογικός άνθρωπος να διανοηθεί πως από την στιγμή που υπάρχει μια δικαστική απόφαση, η απόφαση αυτή μπορεί να σταματήσει να ισχύει επειδή κάποιοι έβγαλαν μια ανακοίνωση; Μήπως, λέω μήπως, σύμφωνα με την κοινή λογική, θα πρέπει να υποβληθεί νέο αίτημα στο δικαστήριο το οποίο θα πρέπει να συνεδριάσει και κάποτε να βγάλει νέα απόφαση για την άρση των ασφαλιστικών μέτρων;
Αλλά ακόμη και εάν δεν ισχύει αυτό, τελικά αναρωτιέμαι. Ήξεραν τι έκαναν αυτοί οι άνθρωποι όταν ξεκινούσαν τα δικαστήρια; Ή μήπως τώρα που βλέπουν τις επιπτώσεις (και την κατακραυγή των συμπολιτών τους) προσπαθούν να ρίξουν τα βάρη στις εταιρείες, γελοιοποιώντας όμως με αυτό τον τρόπο και τους αγώνες πολλών για καλύτερο και ασφαλέστερο περιβάλλον;"

Ναπολέων Σαραντίδης

Ανεξήγητα πράγματα από ανεξήγητους ανθρώπους, κρίμα !

3 σχόλια:

ΓΙΩΡΓΟΣ ΨΑΡΑΚΗΣ είπε...

Ας ξεκινήσουμε από τη γνώση. Σύμφωνα με αρκετές επιστημονικές μελέτες που αφορούν ηλεκτρομαγνητικές εκπομπές μορφής παρόμοιας των κεραιών (ονομάζονται μη ιοντίζουσες ακτινοβολίες), τα συμπεράσματα είναι τρομακτικά και αδιαμφισβήτητα: Επιδράσεις στο DNA, επιδράσεις σε εγκεφαλικά κύτταρα, επιδράσεις στο ρυθμό πολλαπλασιασμού των κυττάρων, επιδράσεις στην αναπαραγωγική ικανότητα πειραματόζωων, μορφολογικές αλλοιώσεις σε αυγά κτλ. Και όλα αυτά εντός των επιτρεπτών ορίων που έχουν προταθεί από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, από την ειδική επιστημονική επιτροπή της ΕΕ ή άλλες εθνικές επιτροπές. Αναλυτικότερα κείμενα είναι στη διάθεση οποιουδήποτε ενδιαφερόμενου. Από τα παραπάνω ήμαστε όλοι υποχρεωμένοι να ξεκινήσουμε.
Έχω την εντύπωση ότι η περίπτωση της Κισάμου είναι μια πολύ καλή ευκαιρία να γίνει ένας πολύ σοβαρός προβληματισμός για το θέμα και εν τέλη να έρθουν οι ειδικοί να δώσουν εξηγήσεις και να προτείνουν τις καταλληλότερες λύσεις.

Από ότι άκουσα, μερικοί τραμπούκοι μίλησαν απειλητικά σε κάποιους πρωτοστάτες της προσπάθειας με αποτέλεσμα μια μικροδιχόνοια και την από τηλεοράσεως λανθασμένη δήλωση του γιατρού Μπονατάκη, αντιπροέδρου της Οικολογικής Πρωτοβουλίας, ότι οι ενάγοντες ανακάλεσαν τα ασφαλιστικά μέτρα, κάτι που βεβαίως ήταν άστοχο και ανακριβές. Οι ενάγοντες (Δήμος, Σύλλογοι Γονέων κτλ), σχεδόν στο σύνολό τους διαφώνησαν με τη δήλωση με αποτέλεσμα προβλήματα στο ΔΣ της Οικολογικής Πρωτοβουλίας και μικροαναστάτωση στη Κίσαμο από αυτή τη δήλωση. Επομένως ο αγώνας στην Κίσαμο συνεχίζεται. Θα ήταν πολύ υποτιμητικό για τους πολίτες της Κισάμου ενώ κέρδισαν έναν δύσκολο δικαστικό αγώνα, να δειλιάσουν μπροστά σε μια διαφαινόμενη εκβιαστική πρακτική των εταιριών. Οι εταιρίες αποβλέπουν στη διχόνοια του κόσμου αλλά φαίνεται ότι αυτό δεν συμβαίνει.

Η προσωρινή επίλυση του θέματος απουσίας σήματος, απ’ ότι φαίνεται περνάει μόνο από τρεις πιθανούς δικαστικούς δρόμους καθώς πολιτική αρχή δεν μπορεί να παρέμβει. Είτε με συνετή εισαγγελική παρέμβαση, είτε με ασφαλιστικά μέτρα κάποιων κατά των εταιριών ώστε να δώσουν σήμα, είτε με παραίτηση του δικαιώματος των εναγόντων για εκτέλεση της εκδικασμένης κερδισμένης υπόθεσης. Το τελευταίο σχεδόν αποκλείεται διότι είναι γελοίο και παράλογο και σχεδόν κανείς Κισαμίτης δεν το συζητάει. Ίσως το ταχύτερο θα ήταν μέσω της πρώτης περίπτωσης, δηλαδή της εισαγγελικής παρέμβασης. Παρέμβασης που να διατάσσει να ξαναλειτουργήσουν προσωρινά οι κεραίες αλλά με συγκεκριμένο χρονικό όριο για τη μετεγκατάστασή τους επ’ απειλή βαρύτατου προστίμου από εκεί και πέρα. Η δεύτερη περίπτωση, δηλαδή να κλιμακώσουν οι πολίτες της Κισάμου τη στάση τους αιτώντας ασφαλιστικά μέτρα κατά των εταιριών που τους στερούν σήμα, είναι κι αυτή πιθανή.
Έστω ότι έφτανε το καλοκαίρι και η Κίσαμος δεν έχει σήμα ακόμα. Η άποψη ότι η οικονομία του τόπου θα βούλιαζε σε τέτοιο ενδεχόμενο ίσως είναι εσφαλμένη. Αν το θέμα δεν έχει επιλυθεί έως τότε, είναι βέβαιο ότι θα έχει γίνει βούκινο σε όλη την Ελλάδα. Η Κίσαμος θα είναι η πόλη δίχως σήμα για κινητά και αυτομάτως αποκτά μια τεράστια γοητεία για τουρίστες! Ας τελειώσω με μια δήλωση Κισαμίτη επιχειρηματία: «Πλήττομαι επιχειρηματικά από την απουσία του κινητού, όμως έχω και ’γω παιδιά. Γι’ αυτά δουλεύω. Θέλω πρώτα απ’ όλα να είναι ασφαλή και υγιή. Καλά κάνουν οι σύλλογοι γονέων και προσπαθούν να απομακρύνουν τις κεραίες από τα σχολεία. Δεν πειράζει που θα μείνω δίχως κινητό για ένα διάστημα».

ΝΑΠ.Σ. είπε...

Τελικά όντως κάποιοι θέλουν να μας τρελλάνουν. Καταφέρατε να έχετε διακοπή της λειτουργίας των κεραιών με δικαστική απόφαση και τώρα ζητάτε την επαναλειτουργία τους με απόφαση εισαγγελέα;
Και πως θα επαναλειτουργήσουν στο ίδιο ή σε άλλο σημείο αφού κερδίσατε την απόφαση στα δικαστήρια με το επιχείρημα πως δεν έχουν όλες τις αναγκαίες άδειες;
Ακόμη και να δεχθούμε πως εσείς θα κάνετε τα στραβά μάτια εαν λειτουργήσουν σε άλλο σημείο (εκτός πόλης) χωρίς άδειες, απο την στιγμή που υπάρχει πλέον το δεδικασμένο, ποιός εξασφαλίζει ότι και για το άλλο σημείο δεν θα υπάρχουν οι ίδιες προσφυγές στα δικαστήρια απο άλλους. Και πως ζητάτε απο τον εισαγγελέα να αγνοήσει την απόφαση του δικαστηρίου που εσείς πετύχατε;

ΓΙΩΡΓΟΣ ΨΑΡΑΚΗΣ είπε...

Αρκετά εύστοχες οι ερωτήσεις. Δεν νοείται βέβαια λύση που να συμπεριλαμβάνει την επαναλειτουργία των κεραιών στο κέντρο της πόλης. Η τελευταία σου εκδοχή είναι πολύ πιθανή. Η προσωρινή εξυπηρέτηση μέσω ΒΑΝ συζητείται έντονα επίσης, σύμφωνα με προηγούμενο περιστατικό στη Πάτρα. Το θέμα είναι τεράστιο. Πάντως η Κίσαμος σε ευχαριστεί που το αναδεικνύεις στον Τύπο.