Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Τρίτη 12 Σεπτεμβρίου 2023

ΑΣ ΜΗΝ ΑΝΗΣΥΧΟΥΝ "ΟΙ ΕΙΣΠΡΑΚΤΟΡΕΣ ΤΗΣ ΟΜΠΡΕΛΑΣ"

Ο δήμαρχος Κισσάμου Γιώργος Μυλωνάκης εξέδωσε ανακοίνωση, στις 10 Σεπτεμβρίου 2023, παρουσιάζοντας τους (δύο) λόγους για τους οποίους η σημερινή Δημοτική Αρχή διεκδικεί «την εντολή των δημοτών για νέα θητεία». Το λογικό θα ήταν να αναφερθεί στον απολογισμό έργου τα προηγούμενα χρόνια και να παρουσιάσει τους στόχους του συνδυασμού του για την επόμενη δημοτική περίοδο. 
Αντ’ αυτού, ο κ. Μυλωνάκης μας είπε ότι διεκδικεί νέα θητεία για «να μην αφήσουμε τα διαμάντια του τόπου μας, τις προστατευμένες περιοχές μας, να πέσουν στα χέρια των λίγων που βρίσκονται -κρυφά ή φανερά- πίσω από αντίπαλους συνδυασμούς» και «για να μην μπουν εμπόδια στα δρομολογημένα μεγάλα και μικρότερα έργα και στόχους του Δήμου μας».

Τρεις παρατηρήσεις μόνο:
1. Αντιλαμβανόμαστε τη δυσκολία που έχει ο κ. Μυλωνάκης να παρουσιάσει απολογισμό έργου. Η αδράνεια και η στασιμότητα χαρακτηρίζουν τη Δημοτική του Αρχή και αυτό αποδεικνύεται περίτρανα, καθώς όπου και αν στρέψει κανείς το βλέμμα του στον Δήμο μας μπορεί να δει τα αποτελέσματα της απραξίας.
2. Στα δρομολογημένα μεγάλα και μικρότερα έργα συγκεκριμένων Υπουργείων και της Περιφέρειας Κρήτης δεν μπορούν και δεν θα μπουν εμπόδια, όπως ισχυρίζεται ο κ. Μυλωνάκης. Αλλά ούτε προφανώς μπορεί ο κ. Μυλωνάκης να διεκδικεί την «πατρότητά» τους, όπως κάνει με αλλεπάλληλες ανακοινώσεις τις τελευταίες εβδομάδες, σε μία απέλπιδα προσπάθεια να οικειοποιηθεί έργα άλλων.
3. Τη διαχείριση των «διαμαντιών» στα οποία αναφέρεται ο κ. Μυλωνάκης την έχει ο Δήμος Κισάμου και συγκεκριμένα η σημερινή Δημοτική Αρχή. Και η μόνη της αγωνία είναι να μην τη χάσει. Όχι μην τη χάσει ο Δήμος Κισάμου, γιατί αυτό δεν πρόκειται να συμβεί, αλλά μην τη χάσει η σημερινή Δημοτική Αρχή. Μία διαχείριση αδιαφανή, αποσπασματική, με ευτράπελα και αναπάντητα ερωτήματα. Μία διαχείριση που έφτασε έως και το «σφράγισμα» δημοτικής καντίνας για 48 ώρες. Αυτά είναι γνωστά πλέον στο πανελλήνιο. Όπως είναι γνωστό ότι στη σημερινή Δημοτική Αρχή, η κοινωνία μας έχει αποδώσει τον χαρακτηρισμό: «οι εισπράκτορες της ομπρέλας».
Ας μην... ανησυχεί η Δημοτική Αρχή - και κυρίως ας μην ανησυχούν οι πολίτες: η δική μας ξεκάθαρη δέσμευση είναι ότι οι προστατευόμενες περιοχές θα έχουν την προστασία που τους αξίζει, με τρόπο επιστημονικό και ολοκληρωμένο, σε απόλυτη εναρμόνιση με την κείμενη περιβαλλοντική νομοθεσία και με διαφάνεια, χωρίς αποσπασματικές παρεμβάσεις που δημιουργούν σοβαρά ερωτήματα για τα πραγματικά κίνητρα των καθυστερημένων και μεμονωμένων ενεργειών. Η δε διαχείριση των παραλιών θα είναι προς όφελος του συνόλου των δημοτών μας και όχι μιας μικρής ομάδας ανθρώπων.

ΥΓ.: Την ευχή του κ. Μυλωνάκη για «έναν προεκλογικό αγώνα με αντιπαράθεση θέσεων, χωρίς εντάσεις, τις οποίες άλλωστε εμείς ουδέποτε επιδιώξαμε και στις οποίες δεν είμαστε διατεθειμένοι να συμμετάσχουμε», την αφήνουμε ασχολίαστη. Μακάρι να ήταν ειλικρινής. Ωστόσο, με βάση όσα έχουν, δυστυχώς, συμβεί μέχρι στιγμής μόνο ως... κακόγουστο ανέκδοτο μπορούμε να την εκλάβουμε.
Θεόδωρος Σταθάκης
Υποψήφιος Δήμαρχος Κισσάμου
Επικεφαλής συνδυασμού «ΜΑΖΙ για την ΚΙΣΣΑΜΟ»

Δεν υπάρχουν σχόλια: