Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.






Τετάρτη 6 Ιουλίου 2022

ΔΙΑΒΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΗΡΩΩΝ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ

Έχετε προσπαθήσει να περάσετε απο την μια μεριά του δρόμου στην άλλη, την Ηρώων Πολυτεχνείου, τους καλοκαιρινούς μήνες και ιδιαίτερα το πρωί απο τις 9 ως και τις 12 αλλά και το απόγευμα μετά τις 6; Σίγουρα ναι και το αποτέλεσμα το ξέρουμε...  ειδικά αμα είσαι και κάποιας ηλικίας θα περιμενεις έως ότου το κομβόι των τουριστών περάσει ή αν φιλοτιμηθεί κανένας οδηγός να σε αφήσει. Μάλιστα αν ο οδηγός σταματήσει, ενδεχομένως να τ ακούσει απο τους άλλους βιαστικούς... Είπαμε προορισμός δεν μπορεί να γίνουμε όσο και να το θέλουμε, έτσι ειμαστε ένα πολύ δύσκολο καθημερινό πέρασμα για χιλιάδες τουρίστες και επισκέπτες, ούτε Βόλος, ούτε Τρίκαλα, απο την μια μέρα στην άλλη .. Αφού λοιπόν δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι άλλο για την κίνηση του δρόμου αυτού, καλό ειναι να κάνουμε κάτι για τους δημότες ώστε να ομορφύνουμε το παράλογο. 
Διαβάσεις ανά 100 μέτρα ώστε να καταλάβουν οι οδηγοί οτι περνούν απο κάπου κατοικήσιμα που προτεραιότητα έχουν οι κάτοικοι και οι δημότες, οι πεζοί εντέλει.
Αλλά διαβάσεις με γούστο όπως κάνουν όλες οι σοβαρές πόλεις. Δεν ξέρω αν οι φωτιζόμενες ειναι καλή επιλογή (πρώτη φωτο), εδώ δεν έχουμε καλό δημοτικό φωτισμό στους περισσότερους δρόμους ή οι τρισδιάστατες διαβάσεις θα μας δώσουν το προσδοκόμενα αποτελέσματα (δεύτερη φωτο). Αυτό θα το αποφασίσουν άλλοι, αλλά στην δεύτερη περίπτωση έχουμε κάποια παιδιά που ασχολούνται με το grafitti και δεν θα ήταν κακή ιδέα να τους δώσουμε ένα βράδυ την εντολή να μας ζωγραφήσουν τις παλιές και νέες διαβάσεις μας. 
Σίγουρα κάτι πρέπει να γίνει όμως, όπως και με τα πεζοδρόμια αυτού του δρόμου, αλλά και με την δενδροφύτευση του... Αφού θέλουμε να έχουμε ένα δρόμο μόνο πρέπει να τον περιποιηθούμε ανάλογα.. ειναι εξάλλου η βιτρίνα  της πόλης... οι υπόλοιποι ειναι για τα πανηγύρια.

Υ.Σ Συνεχίζει ο δημοτικός σύμβουλος να παραβιάζει τους κανόνες που αυτός θέσπισε ... πάει κόντρα στον μονόδρομο, πάει και με χίλια γκάζια μέσα απο την κλειστή πλατεία Τζανακάκη... και το γαμώτο ειναι οτι τον βλέπουν όλοι ακόμα και οι δικοί του. Μετά θέλουμε ανάπτυξη και τουρισμό.... 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: