Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.







Παρασκευή 8 Ιουλίου 2022

ΕΤΣΙ ΓΙΑ ΝΑ ΠΕΡΝΑ Η ΩΡΑ

Η χθεσινή ανάρτηση σχετικά με την κατάσταση κάποιων φιλοξενούμενων μας στην πόλη ειχε αρκετά σχόλια αλλά όπως συμβαίνει στις ανταλλαγές των απόψεων μας "ζουμί" δεν βγήκε. Κατ' αρχάς σύγκριση ανάμεσα σε ζώα και ανθρώπους δεν μπορεί να γίνει ειναι κάτι πολύ διαφορετικό και δεν μπορούμε όταν αναρτούμε τέτοιες πληροφορίες να βγάζουμε το άχτι μας προς τους ζωόφιλους αλλά και το αντίθετο. Εκτός απο τα σχόλια πήρα και αρκετά μηνύματα απο ανθρώπους που δεν θέλουν να φανούν αλλά θέλουν να βοηθήσουν... Βέβαια όπως έγραψα και χθες η βοήθεια πρέπει να ειναι ουσιαστική και να περιλαμβάνει την ένταξη των ξανά στην κοινωνία. Αυτή η εικόνα που δεν ειναι και η μοναδική δημιουργεί όχι μόνο λύπηση αλλά και εχθρούς όταν μαθαίνεις κατ' αρχάς οτι αυτοί οι άνθρωποι δεν δέχονται τέτοια βοήθεια  ..εκτός βέβαια απο την ελεημοσύνη που και αυτή πολλές φορές καταλήγει να γίνεται ένα μπουκάλι κρασί. 
Το τρίπτυχο κράτος-δήμος-εκκλησία ειναι οι μόνοι που μπορούν να τους σώσουν απο αυτήν την κατρακύλα. Όταν όμως δεν το θέλουν οι ίδιοι τότε θα πρέπει να επεμβαίνει η πολιτεία δυναμικά αφού ειναι γνωστό οτι με την συμπεριφορά τους δημιουργούν πρόβλημα, και δεν θα αργήσουν κάποιοι να αντιδικήσουν αφού ειναι φανερό οτι το φαινόμενο αυτό "ενοχλεί". 
Μια προσωρινή λύση ειναι με την βοήθεια της εκκλησίας μας και του Δήμου να βρεθούν δυο δωμάτια στα οικοτροφεία να φτιαχτούν με έξοδα του Δήμου και να φιλοξενούνται προσωρινά και για ορισμένο διάστημα αυτοί οι οποίοι κοιμούνται όπου βρουν τώρα. Σίγουρα δύσκολο επιχείρημα αλλά όχι ακατόρθωτο... αλλά αναγκαστικά πρέπει να κάνουμε κάτι και να μην κρύβουμε τα πάντα όπως συμβαίνει εδώ ..κάτω απο το χαλί. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: