Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.






Τετάρτη 3 Μαρτίου 2021

Η ΛΙΜΝΗ ΣΤΗ ΛΙΜΝΗ

Επιστολή έστειλε στον Δήμαρχο κ. Μυλωάκη αλλά και στον αρμόδιο εντεταλμένο αντιδήμαρχο Ιναχωρίου κ. Θ. Σκαλιδάκη, ο πρόεδρος της τοπικής κοινότητας Έλους, Νίκος Κυριτσάκης όπου ζητάει την συντήρηση της εξέδρας της όμορφης μικρής εποχιακής λιμνούλας στην Λίμνη Ιναχωρίου.
κ. Δήμαρχε,
Όπως πολύ καλά γνωρίζετε στον οικισμό Λίμνη της τοπικής κοινότητας Έλους βρίσκεται ένας υγρότοπος {φυσική λίμνη) που από την οποία πήρε και το όνομα ο οικισμός. Την εποχή του σχεδίου "Καποδίστριας" ο τότε Δήμος Ινναχωρίου είχε κάνει μια προσπάθεια για την ανάδειξη της, τοποθετώντας εξέδρες με προστατευτικά κιγκλιδώματα και παγκάκια για το κοινό. Από τότε όλα έχουν αφεθεί στην τύχη τους έρμαια των καιρικών φαινομένων.
Το τελευταίο διάστημα μετά από την προβολή της λίμνης στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης έχει παρατηρηθεί μεγάλη επισκεψιμότητα στο συγκεκριμένο χώρο και επειδή σε λίγο καιρό η εξέδρα θα καταρρεύσει λόγω της ανεπαρκούς συντήρησης, παρακαλώ όπως εξετάσετε την δυνατότητα της άμεσης συντήρησης αλλά και ανάδειξης της λίμνης ως επισκέψιμου χώρου αλλά και ως χώρου τέχνης και πολιτισμού.
Με την πεποίθηση ότι θα εξετάσετε θετικά το αίτημα της Κοινότητας Έλους, αναμένουμε την απάντηση σας, επισημαίνοντας σας ότι οφείλουμε να διασώσουμε, να προστατεύσουμε και να αναδείξουμε τον υγρότοπο μας, γιατί και πολλές ομορφιές μας προσφέρει και στην οικονομική ανάπτυξη της περιοχής μας μπορεί να συμβάλλει. 
Κυριτσάκης Νικόλαος
Πρόεδρος κοινότητας Έλους

Δεν υπάρχουν σχόλια: