Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.







Τετάρτη 6 Μαΐου 2020

ΕΡΓΟ ΠΟΛΛΑΠΛΗΣ ΑΞΙΑΣ

Όταν παρουσιαζόταν η διπλωματική εργασία της Νεκταρίας Λαινάκη με θέμα "Επεμβάσεις στο ιστορικό κέντρο της Κισάμου" σε συνεργασία με την Μαλακού Ειρήνη, οι εκλεκτοί που την παρακολούθησαν ήταν λίγοι και καλοί.... 
Μας παρουσίασε δε μια διαδρομή που θα ένωνε τα ιστορικά στοιχεία του κέντρου της πόλης, απο μια διαδρομή εκπληξη.
Με χαρά σήμερα πληροφορήθηκα οτι γίνεται μια προσπάθεια υλοποίησης της διαδρομής που είναι αρκετά δύσκολη, όχι ακατόρθωτη άμα υπάρχει θέληση.
Στη μακέτα της φώτο βλέπουμε απο βόρια την βρύση του Μαρή και πως διαμορφώνεται το περιπατητικό μονοπάτι που ενώνει το ιστορικό κέντρο, δηλαδή την πλατεία Τζανακάκη, την βρύση του Μαρή, με τον Άγιο Σπυρίδωνα και με την Σκαλίδη αφού το φαρμακείο Λυγιδάκη είναι υπό κατεδάφιση..
Οι δημοτικές αρχές πρέπει και όπως φαίνεται έχουν συνέχεια, πράγμα που μας κάνει αισιόδοξους οτι θα δούμε να ξετελεύουν πράγματα που είχαν συζητηθεί απο την προηγουμένη δημοτική αρχή. Το έργο που μπορεί να φέρει τα πάνω κάτω στον περίπατο της πόλης, έχει κάποιες μικρές δυσκολίες αλλά είμαι σίγουρος οτι η δημοτική αρχή θα τις ξεπεράσει....

Συγχαρητήρια φυσικά στην Νεκταρία Λαινάκη για την ανάληψη καθηκόντων άμισθου συνεργάτη, στο Δήμο Κισάμου μετά απο απόφαση του δημάρχου κ. Μυλωνάκη, για θέματα πολιτισμού, ανάδειξης αρχιτεκτονικών και ιστορικών στοιχείων της φυσιογνωμίας της Κισάμου και προβολής του Δήμου. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: