Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Σάββατο 30 Μαΐου 2020

ΠΕΡΙΜΕΝΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ !!

Όπως όλοι θυμάστε πριν λίγες μέρες στην Βουλή, σε ερώτηση του βουλευτή του ΚΚΕ κ. Μανόλη Συντυχάκη, για τα προκάτ των σχολείων στην Κίσαμο, μάθαμε οτι η διαδικασία ανάδειξης μειοδότη, μετά από διαγωνισμό, για την προμήθεια, μεταφορά́ και συναρμολόγηση 27 προκατασκευασμένων αιθουσών, (12 για το ΓΕΛ και 15 για το ΕΠΑΛ), δεν είχε ολοκληρωθεί με επιτυχία, αφού είχε οριστεί δικάσιμος μιας και είχε καταθέσει προσφυγή η δεύτερη μειοδότρια εταιρεία (είχε προηγηθεί ένσταση στην Αρχή Εξέτασης Προδικαστικών Προσφυγών, η οποία δικαίωσε την ΚΤΥΠ ΑΕ) και έχει οριστεί για τις 29 Μαΐου 2020.
Χθες έγινε το δικαστήριο αλλά το αποτέλεσμα ως αργά το  βράδυ δεν είχε ανακοινωθεί ούτε είχαν ενημερωθεί οι άνθρωποι του Δήμοι Κισάμου, για την απόφαση που πάρθηκε.
Ας ελπίσουμε οτι εως την Δευτέρα θα ξέρουμε για την απόφαση, και ελπίζουμε να είναι ευνοϊκή σε αντίθετη βέβαια περίπτωση θα πάει το έργο πολύ πίσω, με σοβαρές συνέπειες στην καλή λειτουργία των σχολείων μας...
Να θυμίσω δε οτι ο Δήμος Κισσάμου, σε συνεργασία με την Περιφέρεια Κρήτης έχουν αναλάβει τόσο την ολοκλήρωση της κατασκευής των βάσεων πάνω στις οποίες θα τοποθετηθούν οι αίθουσες, όσο και τη συνολική διαμόρφωση του χώρου εγκατάστασης, έχοντας προχωρήσει στην υπογραφή σχετικής προγραμματικής σύμβασης για τη χρηματοδότηση του έργου από την Περιφέρεια, αλλά και εδώ το έργο είναι μισό, αφού μόνο ο χώρος που θα δεχτεί το ΓΕΛ είναι διαμορφωμένος αντίθετα με το Μαύρο Μώλος που θα δεχτεί το ΕΠΑΛ και βρίσκεται σε στάδιο .... αποσύνθεσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: