Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Πέμπτη 21 Μαΐου 2020

ΚΑΤΑΔΥΤΙΚΟΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΚΙΣΑΜΟΣ


Συζητήθηκε στην Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου το σχέδιο νόμου του Υπουργείου Τουρισμού για τις ειδικές μορφές τουρισμού. Ο Μανούσος Βολουδάκης μεταξύ άλλων αναφέρθηκε και για τον καταδυτικό τουρισμό, όπου επεσήμανε οτι χρειάζεται απλούστευση των διαδικασιών όπου εμπλέκεται το δημόσιο. 
Στην Κίσαμο τα πράγματα είναι ακόμα θολά επί του θέματος καταδυτικός τουρισμός καταδυτικά πάρκα, αν και το 2015 ο δήμος Κισάμου και επί δημαρχίας Σταθάκη, είχε συμπεριλάβει στις προτάσεις του για την υπό διαβούλευση μελέτη του περιφερειακού πλαισίου χωροταξικού σχεδιασμού και αειφόρου ανάπτυξης της Περιφέρειας Κρήτης (ΠΠΧΣΑΑ) την ανάγκη χωροθέτηση – δημιουργία ενός θαλάσσιου καταδυτικού πάρκου στον κόλπο της Κισάμου.
Η Κίσαμος με τους περισσότερους τουρίστες ανά ημέρα επίσκεψης είναι απο τις περιοχές που θα έπρεπε να είχε τουλάχιστον ένα τέτοιο θεματικό πάρκο. Φυσικά έχουμε μείνει στα λόγια και στην προσπάθεια. Για να δούμε τώρα στην επανεκκίνηση του τουρισμού αν καταφέρουμε να πάρουμε τα αυτονόητα....
Δείτε ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια: