Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Παρασκευή 29 Μαΐου 2020

Η ΜΕΙΖΟΝΑ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ ΔΙΑ ΤΟΥ κ. ΣΤΑΘΑΚΗ ΑΠΑΝΤΑ

 στις ανακοινώσεις του δημάρχου κ Μυλωνάκη (26-5-2020) και του αντιδημάρχου Καθαριότητας  κ. Μαυροδημητράκη  (28-5-2020) .
Η μείζον αντιπολίτευση κ. Δήμαρχε δεν έχει ανάγκη από προφάσεις για να απέχει από τα δημοτικά συμβούλια.
Ούτε προσδοκά να "σπάσει" την ομάδα σας, όπως με ρώτησε κάποια στιγμή δημοτικός σας σύμβουλος. Ούτε αμφισβητεί την διοίκηση του δήμου.
Η μείζον αντιπολίτευση γνωρίζει και τιμά τις διαδικασίες διοίκησης ενός δήμου, έχει προτάσεις και παίρνει υπεύθυνη δημόσια θέση στα ζητήματα που αφορούν την λειτουργία του δήμου μας. Εσείς πρέπει μάλλον να τις μάθετε, διότι αποδεικνύεται ότι παρόλο που έχετε τόσα χρόνια εμπειρία, δεν ανταποκρίνεται στην πράξη.
Κύριε Δήμαρχε, η Επιτροπή Ποιότητας Ζωής παίρνει αποφάσεις και απευθύνεται προς το δημοτικό συμβούλιο, όχι προς εσάς, για να κάνετε δεκτές ή εν μέρη τις αποφάσεις της, με κόντρα εισήγηση (πρωτοτυπία). Αλήθεια οι σύμβουλοι και αντιδήμαρχοι σας, ποια εισήγηση έπρεπε να ψηφίσουν, την δική τους ή την δική σας;
Αναλογιστήκατε άραγε πόσο υποβαθμίσατε τον ρόλο και την θεσμική υπόσταση τους, να τους υποχρεώνετε να ψηφίσουν, αλλά στην επιτροπή και άλλα στο δημοτικό συμβούλιο;
Εάν διαπιστώσατε λάθη ή διαφωνείτε με αυτά που ψήφισαν, ήταν απλό να τους υποδείξετε να τα διορθώσουν, με νέα απόφαση και όχι αυτό που έγινε! Αυτό από μόνο του καθιστά άκυρη την απόφαση, το οποίο μάλλον το καταλάβετε, με βάση αυτά που είπατε την επόμενη μέρα στην συνάντηση με τους καταστηματάρχες της οδού Σκαλίδη, ότι δηλαδή μπορεί να μην εφαρμοστεί η απόφαση που πήρατε.
Σχετικά με αυτά που γράφετε για την ανάκληση της υπ' αριθμόν 83/2018 απόφασης, δηλώνεται ότι στηρίχθηκε η εισήγηση σας στην γνωμοδότηση του Νέου Εμπορικού Συλλόγου. Η πρόταση του Νέου Εμπορικού Συλλόγου, όπως διαβάσαμε και στον τύπο, συμπεριλαμβάνει μια σειρά κυκλοφοριακών παρεμβάσεων. Εσείς επιλέξατε μόνο να ανοίξετε την οδό Σκαλίδη στην συμβολή με την οδό Ομογενών Αμερική? δεν μπορείτε να κρυφτείτε από τις προεκλογικές σας δεσμεύσεις σε κάποιους με τέτοια "τερτίπια ".
Άλλωστε με βάση τον «Κλεισθένη» μπορείτε να προχωρήσετε σε τοπικό δημοψήφισμα, για το τι θέλουν οι δημότες στην συγκεκριμένη οδό μαζί με την πλατεία Τζανακάκη και έτσι θα είμαστε όλοι απολύτως καλυμμένοι σε όποια απόφαση κριθούμε να πάρουμε.
Όσο αφορά την ανακοίνωση του κ. Μαυροδημητράκη, αντιδημάρχου Κισσάμου, έχουμε να του επισημάνουμε τα εξής: σας συμβουλεύουμε κ. Αντιδήμαρχε, στις δημόσιες τοποθετήσεις σας να είστε σίγουρος για τα γραφόμενα σας. Οπότε απαραιτήτως πρέπει να προσκομίσετε τα έγγραφα αξιολόγησης και την χειρότερη
βαθμολογία που πήρε η πρόταση που υποβάλαμε το 2018, διαφορετικά θα αποδειχτείτε "κοινός συκοφάντης ".
Επιπλέον, με την ευκαιρία αυτή, καλό θα ήταν να παρουσιάσετε και τα έγγραφα των οδηγών ή τεχνικών του δήμου, που σας καθιστούσαν αναγκαία την επισκευή απορριμματοφόρου ύψους 32 χιλιάδων ευρώ (το οποίο είχαμε αγοράσαμε 50 χιλιάδες) και δεν προχωρήσατε σε ακινητοποίηση του και στην αγορά καινούργιου.
Υ.Γ Είναι σίγουρο ότι μερικοί προχωρείτε μεθοδικά στους στόχους σας, απλώς υπάρχουν και άλλοι άνθρωποι σε αυτήν την κοινωνία, δεν είσαστε μόνοι σας. Εμείς θα είμαστε εδώ, όχι για προσωπικές αντιπαραθέσεις, απλώς για να σας το υπενθυμίζουμε και φυσικά θα επικροτούμε και θα είμαστε δίπλα σας σε ότι σωστό κάνετε .
Με εκτίμηση
Η Μείζονος Αντιπολίτευση Δήμου Κισάμου

Δεν υπάρχουν σχόλια: