Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.






Τρίτη 5 Μαΐου 2020

ΚΑΤΑΡΓΟΥΝ ΤΟΥΣ ΦΟΡΕΙΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ, ΜΠΑΙΝΟΥΝ ΣΕ ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΕΣ ΟΙ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΟΜΕΝΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ

Ο Μιχάλης Χαιρετάκης υποψήφιος βουλευτής με τον ΣΥΡΙΖΑ και εκλεγμένο σύμβουλος για πολλά χρόνια στο Δήμο Κισάμου, τοποθετήθηκε μετά την ομιλία της Βουλευτού της Ν.Δ κα Ντόρας Μπακογιάννη στην συζήτηση για Περιβαλλοντικό νομοσχέδιο, η οποία είπε μεταξύ άλλων ...
...Δεν μπορούμε να εθελοτυφλούμε, δεν μπορούμε να ισχυριζόμαστε ότι δεν υπάρχει τίποτα στρεβλό στον τρόπο με τον οποίο προστατεύεται το περιβάλλον... πρέπει να γίνεται έλεγχος, να υπάρχουν αυστηρές προδιαγραφές, να γίνεται σωστά και γρήγορα η δουλειά του δημοσίου το οποίο θα πρέπει να αποφασίζει σε ένα λογικό χρονικό πλαίσιο.
Δεν γίνεται σε μία ευρωπαϊκή χώρα να χρειάζονται 6, 8 χρόνια για να γίνει μια επένδυση.
... Σήμερα έχουμε την ανάγκη να προστατέψουμε και τον Μπάλο και την Ελαφόνησο με αυστηρότατους όρους. Χαίρομαι όμως διότι ο φορέας διαχείρισης θα μπορεί να κάνει τη δουλειά του. Χρειαζόμαστε έναν φορέα διαχείρισης, προστασίας αυτών των θησαυρών που έχουμε, ο οποίος θα μπορεί να παίρνει χρήματα από την Ε.Ε., ο οποίος θα μπορεί πραγματικά και αποτελεσματικά να προστατεύσει το περιβάλλον.

- Οφείλω να ομολογήσω ότι μετά από τόσα χρόνια η κ. Μπακογιάννη είναι πολύ ικανή στο να δημιουργεί πειστικές εντυπώσεις ότι όλα βαίνουν καλώς και ειδικά ότι αυτό το περιβαλλοντικό νομοσχέδιο, γίνεται για να εναρμονιστεί η χώρα μας στα ευρωπαϊκά πρότυπα, να μειωθεί ο χρόνος αδειοδότησης ή μη των νέων επενδύσεων και να διευθετήσει χρόνιες παραλήψεις όπως αυτήν των μπάζων από την κατασκευή μιας νέας οικοδομής..
Ένα νομοσχέδιο για τα ''μπάζα''.
Μετά την τοποθέτηση της κ. Μπακογιάννη στη βουλή για το περιβαλλοντικό νομοσχέδιο και την αναφορά της για το Ελαφονήσι, το Μπάλο και το φαράγγι Σαμαριάς θα την περίμενα εκτός από πιο ενημερωμένη και περισσότερο ευαισθητοποιημένη και ειλικρινή.
Μια πρώτη αναφορά είχε κάνει στο Chania Bussiness Forum 2 ειδικά για τον Μπάλο και το Ελαφονήσι χωρίς όμως να μας εξηγήσει γιατί τόσα χρόνια ήταν απούσα όταν γινόταν και γίνεται ακόμα ο πόλεμος των εταιρειών εξόρυξης- λατομείων γύψου στο Ελαφονήσι.
Παρά τις συνεχείς αποφάσεις της τοπικής κοινωνίας, του νομαρχιακού συμβουλίου, της περιφέρειας, όλων των συλλόγων, της τοπικής εκκλησίας για την μην ύπαρξη λατομικών χώρων και την υπογραφή του ΣΧΟΑΠ και της ΕΠΜ Ελαφονησίου, η οποία ήταν κατατεθειμένη από το 2009, αράχνιαζε στα συρτάρια των αρμοδίων υπουργών των κυβερνήσεων τους.
Χρειάστηκε να έρθει ο ΣΥΡΙΖΑ το 2015 για να καταφέρει να επιβάλει ο αρμόδιος υπουργός κ. Γιώργος Σταθάκης τον έλεγχο της ΕΠΜ από τις αρμόδιες υπηρεσίες του ώστε να μπορέσει τελικά να την υπογράψει-εγκρίνει πράγμα που επετεύχθη τέλος του 2018.
Τώρα χωρίς να έχουν καν λάβει υπόψιν τους τα στοιχεία των φορέων διαχείρισης απλά τους καταργούν και βάζουν σε περιπέτειες αυτούς τους επίγειους παραδείσους.
Καταλήγοντας θέλω να επισημάνω ότι όλοι λένε αυτά που θέλουμε να ακούσουμε ΑΛΛΑ στην πράξη κάνουν ότι πρέπει ώστε όλα αυτά που λένε να μην υλοποιηθούν.
Παλιά τους τέχνη κόσκινο.....

Δεν υπάρχουν σχόλια: