Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.






Πέμπτη 28 Μαΐου 2020

111 ΦΙΑΛΕΣ ΑΙΜΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ ΤΟΥ ΕΠΑΛ ΚΙΣΑΜΟΥ

Μεγάλη ήταν και φέτος η ανταπόκριση, κυρίως από τη νεολαία της Κισάμου, στην πρόσκληση για εθελοντική αιμοδοσία του Συλλόγου Αιμοδοτών/Διδασκόντων ΕΠΑΛ Κισάμου “Μητροπολίτης Ειρηναίος Γαλανάκης” στις 26 και 27 Μάιου 2020 στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Κισάμου. Η δράση, που πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με το τμήμα Αιμοδοσίας του Γ.Ν. Χανίων «Ο Άγιος Γεώργιος», είχε ως σκοπό την ανάπτυξη της εθελοντικής αιμοδοτικής συνείδησης στους νέους της Κισάμου. Στην αιμοδοσία, που συμμετείχαν μαθητές και εκπαιδευτικοί των ΕΠΑΛ/ΓΕΛ καθώς και πλήθος νέων αλλά και παλαιών αιμοδοτών της περιοχής, συγκεντρώθηκαν 111 φιάλες αίματος. 

«Ο Σύλλογος Αιμοδοτών/Διδασκόντων του ΕΠΑΛ Κισάμου “Μητροπολίτης Ειρηναίος Γαλανάκης” ευχαριστεί θερμά 
- τον ιατρό Β. Κωνστανταράκη και τις νοσηλεύτριες Α. Πλατσιδάκη, Α. Νικολουδάκη και Ε. Χατζηιωάννου από το τμήμα Αιμοδοσίας του Γ.Ν. Χανίων «Ο Άγιος Γεώργιος», για τις υπηρεσίες τους 
- τις εκπαιδευτικούς του ΕΠΑΛ Κισάμου Α. Αγιομυργιαννάκη και Α. Παπανικολάου για το συντονισμό της δράσης
- όλους όσους ανταποκρίθηκαν με ζήλο και προθυμία στη διήμερη δράση εθελοντικής αιμοδοσίας,
Ένα τεράστιο ΜΠΡΑΒΟ, επίσης, τόσο στους μαθητές που προσέφεραν το πολύτιμο δώρο ζωής όσο και σε αυτούς που δεν τους επετράπη για διάφορους λόγους να δώσουν αίμα. Για όλα τα παιδιά ήταν ένα μεγάλο μάθημα ζωής, ενώ παράλληλα παρέδωσαν και σε εμάς τους «μεγάλους» μαθήματα ζωής, εθελοντισμού και αλληλεγγύης. 
Για το Σύλλογο Αιμοδοτών/Διδασκόντων 
ΕΠΑΛ Κισάμου “Μητροπολίτης Ειρηναίος Γαλανάκης”
Ο διευθυντής
Ζουριδάκης Νεκτάριος.»

Δεν υπάρχουν σχόλια: