Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.






Τρίτη 26 Μαΐου 2020

ΟΧΙ ΣΕ ΕΝΑ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΠΑΡΩΔΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΕΙΖΟΝΑ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΙΣΑΜΟΥ

ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ 26-05-2020 ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΚΙΣΑΜΟΥ
Κυρία Πρόεδρε.
Με την παρούσα επιστολή σας κάνουμε γνωστή την απόφασή μας, να μην συμμετέχουμε στην "δια περιφοράς" σημερινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου.
Η απόφαση μας αυτή ελήφθη, διότι δεν διανοούμαστε να νομιμοποιήσουμε με την συμμετοχή μας μια συνεδρίαση παρωδία, όπως είναι η σημερινή.  
Πρώτη φορά στα χρονικά της αυτοδιοίκησης θεωρούμε ότι πρέπει να συμβαίνει αυτό που γίνεται από μια δημοτική αρχή, δηλαδή την δική σας.
Ειλικρινά πως γίνεται τα μέλη σας ( Αντιδήμαρχοι, δημοτικοί σύμβουλοι), που απαρτίζουν την επιτροπή ποιότητας ζωής, να εισηγούνται και ψηφίζουν προς το δημοτικό συμβούλιο θέματα και στην συνέχεια στο δημοτικό συμβούλιο (σήμερα ), να υπάρχει διαφορετική εισήγηση δημάρχου; και να ψηφίζουν αλλά, από αυτά που εισηγούνται; Τι μεσολάβησε και άλλαξαν γνώμη; 
Είναι βαθύτατα λυπηρό αυτό που συμβαίνει, να δηλώνουν τα μέλη της δημοτικής σας παράταξης ότι : "είναι λάθος που ανοίγει η κάθοδος που τέμνει την οδός Σκαλίδη και συνέχεια την Πλατεία Τζανακάκη, αλλά, είναι προεκλογική μας δέσμευση (εσωτερική) και δεν μπορούμε να κάνουμε διαφορετικά". 
Αυτό βέβαια αποτυπώνεται και στα πρακτικά της επιτροπής ποιότητας ζωής, διότι η απόφαση των μελών σας είναι να ισχύσει για το 2020, ενώ η εισήγηση του δημάρχου είναι έως ανακλήσεως της, δηλαδή για το σύνολο της τετραετίας.
 Δυστυχώς άλλη μια απόδειξη το τι και πως διοικείται ο δήμος Κισάμου.
Όταν συμβαίνουν όλα αυτά έχετε ευθύνη όλοι σας, όχι μόνο ο δήμαρχος.

Υ.Γ  Σας ενημερώνουμε ότι για το 12 θέμα, ο δήμος Κισάμου στο τέλος του 2018 έχει υποβάλει μελέτη σταθμού μεταφόρτωσης προς το υπουργείο δίχως κόστος, τώρα το αποκρύπτεται και θα πληρώσετε 7.000 χιλιάδες ευρώ, για ποιο λόγο; για τους επιτήδειους;
Με εκτίμηση 
Οι Δημοτικοί Σύμβουλοι της Μείζονος Αντιπολίτευσης δήμου Κισσάμου
Σταθάκης Θεόδωρος                Πατερομιχελάκη Νικολακάκη Αικατερίνη 
Γλαμπεδάκης Βασίλειος           Βαρουχάκη Σταυρούλα
Ξυπολιτάκης Εμμανουήλ         Δερουκάκης Εμμανουήλ
Ψαράκης Νεκτάριος                 Καρτσωνάκης Γεώργιος
Καστανάκης Γεώργιος             Λιουδάκης Κωνσταντίνος      
Μακράκης Γεώργιος 

Δεν υπάρχουν σχόλια: