Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Πέμπτη 21 Μαΐου 2020

ΧΩΡΙΣ ΓΑΛΑΖΙΑ ΣΗΜΑΙΑ ΤΟ ΛΑΦΟΝΗΣΙ

33 Γαλάζιες σημαίες ο Νομός Χανίων, δυο λιγότερες απο πέρυσι και αυτές οι παραλίες που χάθηκαν ανήκουν στην ουσία στο όμορφο Λαφονήσι. Η γνωστή διένεξη των δήμων με τα σύνορα που απο πέρυσι δεν τα βρήκαν ..έτσι με απόφαση της επιτροπής Βουλισμένη και Λαφονήσι θα μείνουν δίχως Γαλάζια σημαία για δεύτερη συνεχόμενη φορά. (πέρυσι ενώ είχαν επιλεγεί δεν την σήκωσαν)
Φυσικά το Λαφονήσι δεν χρειάζεται Γαλάζια σημαία για να δείξει την ομορφιά του, αλλά είναι λυπηρό να βρίσκουν πάτημα για να μην κυματίζει επειδή δεν ξέρουν τα όρια τους οι όμοροι δήμοι.
Λύση θα ήταν να μπουν στην μέση και οι δυο σημαίες και να σταματήσει το παιχνιδάκι δικό μου, δικό σου... γιατί έχει καταντήσει κουραστικό. Ούτε του ενός ανήκει, ούτε του άλλου ..το Λαφονήσι ανήκει σε όλους όσους το αγαπούν και το σέβονται.
Όσο για την επιτροπή ευκαιρία είναι να μάθουμε τι βραβεύει; Τα καθαρά νερά, την παραλία, την ναυαγοσωστική κάλυψη, την ασφάλεια των λουομένων, τις πρώτες βοήθειες, τι; Γιατί από φέτος μου φαίνεται οτι θα βραβεύει και τα στραλίκια;
Οι Γαλάζιες σημαίες στην Κίσαμο θα είναι φέτος τρεις:
Καστέλι/Μαύρος Μόλος-Πλάκα
Φαλάσαρνα/Παχειά Άμμος 1
Φαλάσαρνα/Παχειά Άμμος 2

1 σχόλιο:

Unknown είπε...

Η γνωστη διενεξη ων δημων ............????? Επι 5 χρονια !!!!