Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.






Τετάρτη 27 Μαΐου 2020

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΤΖΑΝΑΚΑΚΗ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΘΟΡΥΒΟΥΣ

 Όσο καιρό ήταν η καραντίνα δεν ακούστηκε μηχανάκι να κυκλοφορεί τα βράδια.. θεωρώ οτι είχαμε αρχίσει να μας αρέσει αυτή η βραδινή ησυχία, βέβαια η καραντίνα έληξε και τα γνωστά -άγνωστα μηχανάκια ξεκίνησαν τις μεταμεσονύκτιες σβούρες τους.
Η πλατεία Τζανακάκη, η παραλία του γηπέδου και ολίγον το Τελωνείο, είναι τα μέρη που περνούν τις ώρες τους αλλά και κάνουν και τις "περασάδες" τους οι ανήλικοι (το σημειώνω αυτό) μηχανόβιοι. Για τον λόγο αυτό, σήμερα είχαν συνάντηση οι άνθρωποι που ασχολούνται με τον τουρισμό στην πόλη,, με τον δήμαρχο Κισάμου κ. Μυλωνάκη. Ο δήμαρχος αλλά και οι αρμόδιοι αντιδήμαρχοι διαβεβαίωσαν τους κατοίκους αλλά και τους επιχειρηματίες οτι σε λίγες μέρες θα ξεκινήσει η μονοδρόμηση της πλατείας (κάθοδος) με σκέψη να γίνει πεζόδρομος. Για τα μηχανάκια θα γίνει εντός της βδομάδας συνάντηση με τον διοικητή του Α.Τ Κισάμου και τις εργάσιμες ώρες θα βάλει ανθρώπους του δήμου να κανονίζουν τα παρκαρίσματα της πλατείας.
Η πλατεία Τζανακάκη πρέπει να αλλάξει όψη, αυτό είναι διαχρονικό αίτημα πολιτών αλλά και προσπάθεια δίχως επιτυχία των εκάστοτε δημοτικών αρχών. Ας ελπίσουμε οτι τώρα θα βρεθεί η χρυσή τομή και θα δούμε την πλατεία Τζανακάκη -Μουσείου όπως της αξίζει...

Δεν υπάρχουν σχόλια: