Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.






Σάββατο 23 Μαΐου 2020

ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΚΑΡΠΟΔΕΣΗ ΤΗΣ ΕΛΙΑΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΤΗΚΑΝ ΜΕΤΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΚΑΥΣΩΝΑ

Όπως διαβάζω σε αρκετές περιοχές της Ελλάδας που ασχολούνται με την ελιά έχουν εμφανιστεί οι συνέπειες του 6ήμερου καύσωνα.
Μάλιστα ο ΑγροΤύπος απευθύνθηκε σε ελαιοπαραγωγούς από το νομό Λακωνίας και την ευρύτερη περιοχή του Μεσολογγίου για το ίδιο θέμα, καθώς οι θερμοκρασίες που καταγράφηκαν και σε αυτά τα μέρη έφθασαν και τους 42 βαθμούς Κελσίου το περασμένο Σαββατοκύριακο. Επίσης, για ζημιές φοβούνται και οι ελαιοπαραγωγοί στο νομό Φθιώτιδας, στην Κρήτη και αλλού.
Άπαντες είπαν όμως ότι ενδεχόμενες ζημιές στην καρπόδεση, θα φανούν τις επόμενες 15 ημέρες.
Στην φώτο απο τον Πλάτανο και τη Φαλάσαρνα φαίνεται πόσο σοβαρή ζημιά έχει γίνει στην καρπόδεση, με τους παραγωγούς να ζητούν την επέμβαση του ΕΛΓΑ για άμεση αποτύπωση της καταστροφής.

Δεν υπάρχουν σχόλια: