Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.







Τετάρτη 6 Μαΐου 2020

ΠΑΛΙ ΣΤΗΝ ΑΠ' ΟΞΩ

Μετά και την αναμενόμενη απόφαση απομάκρυνσης του προέδρου του Λιμενικού Ταμείου του ν. Χανίων κ. Ζερβού, η νέα Λιμενική Επιτροπή του Λ. Τ Χανίων συγκροτείται από τους εξής:
• Τον αντιπλοίαρχο Λ.Σ. Βαλυράκη Εμμανουήλ του Παύλου, προϊστάμενο της Λιμενικής Αρχής Χανίων, ως αντιπρόεδρο, αναπληρούμενο από τον πλωτάρχη Λ.Σ. Σημαντηράκη Βασίλειο του Μάρκου.
• Τον Ντάγκα Κωνσταντίνο του Γεωργίου, προϊστάμενο της Διεύθυνσης Τελωνείου Χανίων, ως τακτικό μέλος, αναπληρούμενο από τον Βουτσαδάκη Ιωάννη του Εμμανουήλ, τελωνειακό.
• Τον Βιριράκη Δημήτριο του Γεωργίου, πολιτικό μηχανικό ως τακτικό μέλος, αναπληρούμενο από τον Κοββαντζή Κωνσταντίνο του Λύσανδρου, ηλεκτρολόγο μηχανικό.
• Τον Μαραθάκη Γεώργιο του Δημητρίου, ηλεκτρονικό μηχανικό ως τακτικό μέλος, αναπληρούμενο από τον Καρκάνη Μανούσο του Γεωργίου, τοπογράφο μηχανικό.
• Τον Χατζησταύρο Πέτρο του Σπυρίδων, πολιτικό μηχανικό ως τακτικό μέλος, αναπληρούμενο από την Τσισμενάκη Σοφία του Μιχαήλ, πολιτικό μηχανικό.
Τον Σημανδηράκη Παναγιώτη του Αντωνίου, δήμαρχο Χανίων, αναπληρούμενο από τον Μαλανδράκη Ιωάννη του Ιωάννη, δήμαρχο Πλατανιά, κατόπιν υποδείξεως της Συντονίστριας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης.
Τον Ηλιάκη Νικόλαο του Εμμανουήλ, επιχειρηματία, εκπρόσωπο του Εμπορικού Επιμελητηρίου Χανίων, αναπληρούμενο από τον Ζυμβραγάκη Γεώργιο του Γεωργίου, επιχειρηματία.
• Τον Μανωλικάκη Ιωάννη του Ιωάννη, υπάλληλο, ως τακτικό μέλος, πρόεδρο του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Ν. Χανίων, αναπληρούμενο από τον Φωκά Κωνσταντίνο του Μιχαήλ, υπάλληλο.
Ο Πρόεδρος της Επιτροπής θα εκλεγεί μεταξύ των μελών και η θητεία της Λιμενικής Επιτροπής είναι τριετής.

Όπως βλέπετε ούτε αναπληρωματικό μέλος δεν υπάρχει απο την Κίσαμο η οποία διαθέτει το δεύτερο στην τάξη λιμάνι στον νομό... τέτοια απαξίωση δεν έχει ξαναγίνει... θα μπορούσε να είναι κάποιος αντιδήμαρχος αναπληρωματικός ή έστω ο πρόεδρος του Νέου εμπορικού συλλόγου Κισάμου... για πισσάρισμα  είμαστε ότι πρέπει.
Μετά όταν αρχίζουν κάποιοι να λένε οτι η Κρήτη και ο νομός τελειώνει στο Κολυμβάρι στεναχωριούνται..εμ αλήθεια είναι.

Υ.Σ Χθες ένας Κισαμίτης πήρε την κόρη του και δυο σκούπες και πήγε και σκούπισε το βορινό μώλο στο λιμάνι απο τις βρωμιές... ευτυχώς που υπάρχουν και αυτά.

Δεν υπάρχουν σχόλια: