Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.







Τετάρτη 6 Μαΐου 2020

ΜΕ ΑΝΑΦΟΡΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΜΠΑΛΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΒΟΑΚ

ο Μανούσος μιλώντας για το περιβαλλοντικό νομοσχέδιο.

Με το νομοσχέδιο επισπεύδονται οι διαδικασίες αδειοδότησης ιδιωτικών και δημόσιων επενδύσεων. Για εγκρίσεις που έπαιρναν στην πράξη μέχρι και 6 χρόνια, ο χρόνος περιορίζεται στις 150 μέρες, αν αθροίσουμε τις αποκλειστικές προθεσμίες που προβλέπονται. Τόνισα ιδιαίτερα τη σημασία των διατάξεων αυτών για τη γρήγορη υλοποίηση του ΒΟΑΚ, και ζήτησα από τον Υπουργό Περιβάλλοντος να δημιουργήσει μια ειδική ομάδα στο Υπουργείο που θα αναλάβει να παρακολουθεί ειδικά τις περιβαλλοντικές μελέτες του ΒΟΑΚ. 
 Το πλαίσιο ελέγχου στις περιοχές Natura με το νέο περιβαλλοντικό νομοσχέδιο γίνεται αυστηρότερο. Ας σταματήσει η "οικολογική σπέκουλα" κυρίως από την αξιωματική αντιπολίτευση, η οποία πλέον κατηγορεί την κυβέρνηση ακόμα και για αποφάσεις που ελήφθησαν επί των δικών της ημερών στην εξουσία! 
Ξεκινά επίσης η ρύθμιση τους χάους που δημιουργήθηκε με τους δασικούς χάρτες. Οι ενστάσεις που έχουν υποβληθεί με τη διαδικασία της προηγούμενης κυβέρνησης ήθελαν 27 χρόνια για να εκδικασθούν! (170,000 σε όλη τη χώρα, εκ των οποίων οι 3,5 χιλιάδες είναι στα Χανιά, και μάλιστα μόνο για τις περιαστικές περιοχές του Δήμου Χανίων!). Ζήτησα επίσης από τον Υπουργό να προβεί σε ανάλογες ρυθμίσεις και για το ιδιοκτησιακό ζήτημα δασικών και χορτολιβαδικών.

Δεν υπάρχουν σχόλια: