Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Παρασκευή 11 Αυγούστου 2017

ΜΕΤΑΞΥ ΣΟΒΑΡΟΥ ΚΑΙ ΑΣΤΕΙΟΥ

Στην Αγγλία που θεωρείτε η ποδοσφαιρομάνα, οι ομάδες, μικρές ή μεγάλες έχουν τα παρατσούκλια τους... οι "Κανονιέρηδες" λένε και εννοούν την Άρσεναλ, "Κόκκινοι διάβολοι" η θρυλική Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, η Άστον Βίλλα την αποκαλούν "χωριάτες". 
Λέω πάλι εγώ οτι μετά απο τόσα χρόνια εμείς δεν έχουμε ένα προσωνύμιο (παρατσούκλι) που να μας χαρακτηρίζει και επειδή ποτέ δεν θέλαμε να υποτιμήσουμε την πόλη μας και την καταγωγή μας πάντα το αποφεύγαμε... Θεωρώ βέβαια οτι οι συγκυρίες τώρα ιδανικές μιας και η μικρή ομάδα του χωριού μας μεταναστεύει στην πόλη για να σώσει τους πρωτευουσιάνους, να της "κολλήσουμε ένα παρατσούκλι" σαν ελάχιστο φόρο τιμής στην περιοχή μας που έγινε ομάδα σωτηρίας. 
Παρακαλώ του υπεύθυνους να το σκεφτούν καλά... και να κολλήσουν μετά το τέλος της νέας ονομασίας την λέξη "χωριάτες". Ήταν πάντα το σήμα κατατεθέν, όπου και να παίζαμε στα Χανιά, και πάντα έτσι μας αποκαλούσαν οι φίλοι μας. Εξάλλου έτσι μας αποκαλούν και σήμερα ακόμα και δικοί μας άνθρωποι, μια λέξη που εμένα δεν με πειράζει τόσο, ειδικά τώρα που ξέρω οτι "οι χωριάτες" θα σώσουν απο τον αφανισμό, τον ποδοσφαιρικό αφανισμό, τους καλομαθημένους γείτονες μας. 
Χωριάτες.. τιμή μας και καμάρι μας.... 

Δεν υπάρχουν σχόλια: