Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Τρίτη 22 Αυγούστου 2017

ΜΙΑ ΑΝΑΔΡΟΜΗ ΣΤΑ ΠΑΛΙΑ ΜΑΓΑΖΙΑ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΜΑΣ

Μια γρήγορη ματιά στα παλιά μαγαζιά της Σκαλίδη -έτσι και αλλιώς δεν υπήρχαν και πολλοί δρόμοι τότε στην πόλη της Κισάμου. Στην ματιά αυτή θα προσπαθήσουμε να καταγράψουμε τι λέει η κάθε φωτογραφία, αλλά και να την συμπληρώσουμε.
Δεκαετία του 1970, Μεγάλη Παρασκευή και διακρίνουμε στην φωτο 3 μαγαζιά που δεν υπάρχουν πια στην νότια μεριά της Σκαλίδη απέναντι και ανατολικά απο τον Μιχαήλ Αρχάγγελο. Φωτο στούντιο Ανυφαντάκη, ζαχαροπλαστείο το Ελληνικόν του Χαράλαμπου Πατεράκη (δεν παιζόταν το εκλέρ του) και το μπακάλικο του πατέρα του πρώην Δημάρχου Βαρουχάκη. Δέκα χρόνια μετά είναι η κάτω φωτο στο ίδιο σημείο. 
Φώτο στούντιο Ανυφαντάκη, η πρώτη CAFETERIA στην Κίσαμο (το 42 ακολούθησε) στα αμερικανοισπανικά μάλιστα του Ξηρουχάκη Μιχάλη και το μπακάλικο του Βαρουχάκη που άλλαξε χέρια και το είχε ο Γιάννης Κουνδουράκης (μικρή ταμπέλα στο δεξιό παράθυρο του μαγαζιού γράφει Wir sprechen Deutsch μιας και Γιάννης είχε κάνει στην Γερμανία).


Δεν υπάρχουν σχόλια: