Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Δευτέρα 21 Αυγούστου 2017

ΦΑΡΜΑΚΕΙΟ ΛΥΓΙΔΑΚΗ

Με κόκκινο το παλιό Φαρμακείο
με κύκλους η Βρύση του Μαρή και ο Άγιος Σπυρίδωνας
Ακούγεται οτι θέλει να αγοράσει ο δήμος Κισάμου, το παλιό φαρμακείο Λυγιδάκη, στην ανατολική μεριά της πόλης επί της Σκαλιδη. Μάλιστα επί αυτού συνεδρίασε εκτάκτως η οικονομική επιτροπή του Δήμου Κισάμου (δυστυχώς δεν ανακοινώνονται αυτά στις σελίδες του δήμου) και πάρθηκε μια απόφαση να προχωρήσει η αγορά φυσικά με ορκωτούς εκτιμητές (απαίτηση αντιπολίτευσης) μιας και η κοστολόγηση της αγοράς είναι γύρω στα 40.000Ε. Να θυμίσω οτι αυτό ήταν παλαιά προσφορά των ιδιοκτητών του γιατρού Λυγιδάκη, κληρονόμων σήμερα, προς τον δήμο όταν ήταν δήμαρχος η κα Φρόσω Σκουλάκη. Για το συγκεκριμένο μαγαζί είχαμε γράψει και παλαιότερα οτι η αγορά του και η κατεδάφιση του, θα ήταν ευχής έργο μιας και θα ξεμπλοκάρει την Σκαλίδη, αλλά συγχρόνως θα αναδείξει και την Βρύση του Μαρή που βρίσκεται ακριβώς απέναντι, δημιουργώντας ένα χώρο που τόσο έχει ανάγκη η παλιά πόλη. Μάλιστα είναι άλλη μια διέξοδος, αν γίνει ο κάθετος αυτός πεζόδρομος, προς την παραλία του Τελωνείου -γηπέδου.
Βέβαια όλα αυτά είναι υποθέσεις και θα περιμένουμε να δούμε πως θα πάει η αγορά του οικήματος, που όπως λένε κάποιοι δεν προορίζεται για να πέσει αλλά για να γίνουν εκεί οι δημόσιες τουαλέτες και κάποια αίθουσα συνεδριάσεων. Θεωρώ οτι κάτι τέτοιο είναι λάθος ειδικά στο σημείο αυτό που απο κάτω υπάρχει μνημείο και χώρος που μπορεί να αξιοποιηθεί. Δημόσιες τουαλέτες μπορεί να γίνουν αλλού και όλοι ξέρουμε που!!

Δεν υπάρχουν σχόλια: