Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Σάββατο 26 Αυγούστου 2017

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΙΜΗΣ ΚΑΙ ΜΝΗΜΗΣ

Το Σαββατοκύριακο 26 και 27 Αυγούστου θα πραγματοποιηθούν στη Μαλάθυρο Κισάμου εκδηλώσεις τιμής και μνήμης για τα 73 χρόνια από την εκτέλεση των 61 παλικαριών της Μαλαθύρου από τα ναζιστικά στρατεύματα κατοχής. Διοργανωτές των εκδηλώσεων είναι ο Δήμος Κισάμου, η Περιφέρεια Κρήτης και ο Πολιτιστικός Σύλλογος Μαρτυρικής Μαλαθύρου.
Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων:
26/8 ΣΑΒΒΑΤΟ:
Ώρα 17:00 μ.μ. Εκκίνηση "Πορείας μνήμης" από την εκκλησία Μεταμόρφωση του Σωτήρος μέχρι τον τόπο της θυσίας των 61 Μαλαθυριανών στη θέση φαράγγι Μάκρωνα.
Ώρα 18:00 μ.μ. Εσπερινός – Τρισάγιο ( Στη θέση φαράγγι του Μάκρωνα).
Ώρα 18:45 μ.μ. Δρώμενο εις μνήμην των εκτελεσθέντων από τον Πολιτιστικό Σύλλογο "Το Ρόδο".
27/8 ΚΥΡΙΑΚΗ :
Ώρα 7:30 π.μ. Θεία Λειτουργία (Ιερός Ναός Αγ. Γεωργίου)
Ώρα 10:00 μ.μ. Επιμνημόσυνη δέηση στο ηρώο πεσόντων
- Χαιρετισμός Δημάρχου Κισάμου κ. Σταθάκη Θεόδωρου
- Ομιλία από τη δικηγόρο κα. Αγγελική Παπαδάκη
- Ριζίτικο τραγούδι από τον σύλλογο ριζιτών "Η Κίσσαμος"
- Κατάθεση στεφάνων
- Προσκλητήριο πεσόντων
- Τήρηση ενός λεπτού σιγής
- Ανάκρουση Εθνικού Ύμνου

Δεν υπάρχουν σχόλια: