Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Πέμπτη 31 Αυγούστου 2017

ΝΕΟ ΜΟΝΤΕΛΟ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΕΞΑΡΤΗΜΕΝΟ...

Διαβάστε το νέο μοντέλο ανάπτυξης για την Κρήτη που προτείνει το νέο ειδικό χωροταξικό πλαίσιο, και πρόκειται να εγκριθεί μέσα στις επόμενες ημέρες.
Για τις μεταφορές προβλέπει.... Την υλοποίηση στρατηγικού χαρακτήρα μεταφορικών υποδομών, όπως την αναβάθμιση των λιμένων Ηρακλείου και Σούδας, των λιμενικών πυλών σε Καστέλι Κισσάμου, Ρέθυμνο και Σητεία, την επέκταση του αεροδρομίου των Χανίων και την ίδρυση νέου αεροδρομίου στο Καστέλλι.
Και η αλήθεια είναι οτι με πήρανε τα γέλια μιας και πλέον να κλάψω δεν μπορώ με το χάλια μας, όταν άκουσα δυο δημοτικούς συμβούλους που είχαν μια μικρή διαφωνία, σχετικά με την ίδρυση δημοτικού λιμενικού ταμείου στην Κίσαμο. Από την μια ο ένας υποστήριζε οτι στα σχέδια της νυν δημοτικής αρχής πρέπει να είναι ακόμα η παλιά εξαγγελία του δημάρχου, για ίδρυση δικού μας λιμενικού ταμείου (γιατί ξέρουμε καλύτερα τι χρειαζόμαστε) και απο την άλλη ο άλλος δημοτικός σύμβουλος, που επέμενε οτι και να φτιάξουμε λιμενικό ταμείο δεν θα βρίσκουμε πόρους, οπότε καλά είμαστε εκεί που είμαστε.
 Δεν ξέρω τι εξάρτηση πρέπει να έχουμε με τα κέντρα κι αν πρέπει μονίμως άλλοι να αποφασίζουν για μας, ειδικά όταν βλέπουμε οτι οι χρηματοδοτήσεις προς το λιμάνι Καβονησίου (η πύλη προς δυτικά που παραδέχεται και η κυβέρνηση) είναι με το σταγονόμετρο (που έχει κολλήσει η αντικατάσταση του μώλου στο ψαρολίμανο μας;)
Και εντάξει δεν θα έχουμε την δυνατότητα να μαζεύουμε πολλούς πόρους σαν αυτοκέφαλο δημοτικό λιμενικό ταμείο, αλλά σίγουρα θα είχαμε κάτι παραπάνω απο αυτά τα ψίχουλα που μας "πετάνε" και μάλιστα δίχως να αποφασίζουμε τι είναι καλό ή τι χρειαζόμαστε άμεσα εμείς.
Αυτά λοιπόν... και φυσικά όταν μετά απο χρόνια μαθαίνουμε οτι η προμελέτη Ρογκάν είναι μια καλή έκθεση ιδεών, έ μην περιμένετε και πολλά να γίνουν σε αυτόν τον τόπο. (Μελέτη Ρογκάν)

Αλήθεια εκπρόσωπο η Κίσαμο έχει στο Λιμενικό ταμείο Νομού Χανίων και ποιες οι προτάσεις του ή μήπως όλα τα αφήνουμε στην τύχη και στην καλή προσπάθεια των προέδρων των συλλόγων;
Και για να καταλάβετε γιατί τα λέω αυτά και είμαι απογοητευμένος, δείτε εδώ στην σελίδα 15, ποιοι είναι οι Πύλες εισόδου της Κρήτης κατά την άποψη του προέδρου του Λιμνεικού ταμείου Ν. Χανίων, κ. Μανωλικάκη.
Αυτά

Δεν υπάρχουν σχόλια: