Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.






Σάββατο 19 Αυγούστου 2017

ΜΙΑ ΑΝΑΔΡΟΜΗ ΣΤΑ ΠΑΛΙΑ ΜΑΓΑΖΙΑ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΜΑΣ

 Μια γρήγορη ματιά στα παλιά μαγαζιά της Σκαλίδη -έτσι και αλλιώς δεν υπήρχαν και πολλοί δρόμοι τότε στην πόλη της Κισάμου. Στην ματιά αυτή θα προσπαθήσουμε να καταγράψουμε τι λέει η κάθε φωτογραφία, αλλά και να την συμπληρώσουμε.
Τρια μαγαζιά απο τα 6 της φωτογραφίας έχουν ταμπέλα.
Το πρώτο είναι το Καφενείο του Κυριάκου Ροδουσάκη παππού του πρέσβη μας, βρισκόταν κάτω απο το σπίτι τους εκεί που σήμερα είναι κλειστή η παλιά Εμπορική τράπεζα. Στον τοίχο γραμμένα τα ποτά που πουλούσε και φυσικά γκαζόζες πάγου. Δεν διακρίνεται καλά πως το έλεγαν, αλλά φαίνεται οτι εντός του καφενείου λειτουργούσε σε καμιά γωνιά κουρείο (ίσως του Φυστικλή), μικρή ταμπέλα αριστερά.
Δίπλα απο το καφενείο το μαγαζί του Ευθύμη Κακαουνάκη προπάππου μάλλον του Γιάννη Κακαουνάκη, με την Ξυλεία του. Τα υπόλοιπα δυτικά μαγαζιά δεν διακρίνονται καθαρά. Η φωτο είναι της δεκαετίας 1950 και στο όμορφο μπαλκόνι διακρίνεται το ζεύγος Γιώργου και Παγώνας Ροδουσάκη.

Δεν υπάρχουν σχόλια: