Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Τρίτη 22 Αυγούστου 2017

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΚΙΣΑΜΟΥ ΓΙΑ ΤΟ 10ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΙΣΑΜΙΤΙΚΗΣ ΚΟΥΛΤΟΥΡΑΣ

"Το Φεστιβάλ Κισαμίτικης Κουλτούρας είναι ένα ιδιαίτερα σημαντικό γεγονός για την περιοχή μας. Ευχαριστούμε όσους συμμετείχαν, ώστε η φετινή διοργάνωση να στεφθεί με επιτυχία. Ο Δήμος Κισάμου θα συνεχίσει να στηρίζει το θεσμό, με όσες δυνάμεις έχει και θα επιδιώξει να βελτιώνεται χρόνο με το χρόνο. Θέλουμε κάθε χρόνο, ολοένα και περισσότεροι Κισαμίτες να είναι συμμέτοχοι σε αυτή την προσπάθεια."

Λίγα λόγια που εν πολύς αντικατοπτρίζουν το φετινό φεστιβάλ Κισαμιτικής Κουλτούρας*. Ναι πρέπει να συνεχιστεί ο θεσμός και καλό είναι να καθίσουν όλοι οι ιθύνοντες να δουν τα λάθη και τις παραλήψεις που έχουν γίνει τα τελευταία χρόνια. Πρέπει ο Κισαμίτικος Αύγουστος και αυτή θα πρέπει να είναι η ονομασία του και όχι το ξενόφερτο και ακαταλαβίστικο φεστιβάλ να αποκτήσει ταυτότητα και χρώμα. Δυστυχώς η προσπάθεια που τόσο καλά είχε ξεκινήσει τα τελευταία χρόνια είχε φθίνουσα πορεία και ας μην κρυβόμαστε με δήθεν ανακοινώσεις και κόντρα συνεντεύξεις έχασε το χρώμα και το παραδοσιακό της στοιχείο. Ο Κισαμίτικος Αύγουστος όπως και το παζάρι της Μεγάλης Παρασκευής, για να έχουν την αναμενόμενη πορεία, να είναι δακτυλοδεικτούμενα, πρέπει κατά αρχάς να έχουν μόνιμα ένα διευθυντή, να έχουν δικές τους εγκαταστάσεις και μια πολιτική που το κυρίαρχο "χρώμα" να είναι το Κισαμίτικο. Δυστυχώς αυτά χάθηκαν και απλά έγινε μια μεταφορά των μαγαζιών της αγοράς στο Τελωνείο και στο γήπεδο. Παραγωγοί ντόπιοι ελάχιστοι με αποτέλεσμα να μην ευχαριστιόμαστε πολύ δε περισσότερο να υπάρχει γκρίνια. 
Πρόταση υπήρχε μπήκε στο συρτάρι σαν ασύμφορη (βλέπε Νέος Εμπορικός σύλλογος) ίσως όμως ξαναβγεί και περπατήσει. Τα σπιτάκια είναι χρήσιμα 3 φορές τον χρόνο, Χριστούγεννα με το χωριό του Άι Βασίλη, Μεγάλη Παρασκευή και στον Κισαμίτικο Αύγουστος.
*Κουλτούρα λέξη Ρωμαϊκή με αντίστοιχη ελληνική λέξη την παιδεία... 

Υ.Σ Για την έκθεση του Ανυφαντή δεν υπήρχε χώρος... κρίμα!  

Δεν υπάρχουν σχόλια: