Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Παρασκευή 18 Αυγούστου 2017

ΜΕΤΡΟ ΣΥΓΚΡΙΣΗΣ

Αφενός είναι κουραστικό αλλά και δεν υπάρχει και σημείο σύγκρισης ανάμεσα στους δήμους μας, εντούτοις ο δήμος Πλατανιά κάνει τα αδύνατα δυνατά να περιποιηθεί τα σημεία που του αναλογούν στον παλιό δρόμο Χανιά - Καστέλι και περνά ανάμεσα απο τα χωριά του. Βάφει, φτιάχνει τις διαγραμμίσεις, φτιάχνει πεζοδρόμια για τους πολίτες που διαμένουν εκεί, βάζει καγκελα, φυτεύει λουλούδια. Τα έργα είναι για αυτούς που μένουν το επαναλαμβάνω... εν αντιθέσει με μας που κάνουμε τα αδύνατα δυνατά να κάνουμε αυτά τα λίγα που εξυπηρετούν τους διερχόμενους μας. Αυτούς που κατά 99% ούτε τους ενδιαφέρει η πόλη μας, ούτε θα τους ξαναδούμε να ξαναπερνούν ως τον επόμενο χρόνο ίσως.
Χρόνια τώρα ρίχνουμε το βάρος σε αυτούς που μας προσπερνούν λοιπόν.. αδιαφορώντας για πολλά άλλα σημεία στην πόλη που έπρεπε να ήταν πεντακάθαρα και περιποιημένα. Ξέρω οτι είναι κουραστικό να επαναλαμβάνομαι αλλά νομίζω οτι δεν είναι δύσκολο να βάζουμε κάθε χρόνο ένα πρόγραμμα ώστε να ξέρουμε τι πρέπει να κάνουμε ώστε αυτοί που μένουν στην πόλη να χαίρονται την διαμονή τους. Και να ξέρετε δεν είναι μόνο τα μουσικά βράδια, το φαγητό και η θάλασσα που κάνει τους επισκέπτες μας να ευχαριστιούνται είναι το σύνολο των πραγμάτων ακόμα και των πιο μικρών που κάνει την διαμονή τους ευχάριστη.
Δυστυχώς έχουμε μείνει πίσω και κάθε χρόνο ενώ ξεκινούμε να φτιάχνουμε περνά το καλοκαίρι και ακόμα δεν έχουμε κάνει τα μισά, μάλιστα αυτό το άντε και του χρόνου θα το φτιάξουμε μας έχει κάτσει στον γκαφά....
Φυσικά κι από τσαπατσουλιά άλλο πράγμα...μάλλον πρέπει να κάνουμε εντατικά μαθήματα στα φροντιστήρια του διπλανού δήμου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: