Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.






Σάββατο 19 Αυγούστου 2017

ΠΟΙΟΣ ΕΧΕΙ ΔΙΚΙΟ; ΟΛΟΙ

Μια κυρία, μια παραθερίστρια έγραψε και έστειλε στο blog για τα νυχτερινά μας χούγια. Εντάξει μπορεί να υπερέβαλε, αλλά η αλήθεια είναι κάπου στην μέση. Δεν είναι δυνατόν όλοι να αισθανόμαστε καλά όταν υπάρχει δυνατή μουσική στα αυτιά μας στις 4 τα ξημερώματα, κάποιοι λίγοι θα τους αρέσει, κάποιοι άλλοι θα βάζουν το μαξιλάρι να βουλώσουν τα αυτιά τους, και κάποιοι άλλοι θα έχουν γίνει κόκκινοι από την κακία τους επειδή δεν έχουν αιρ κοντίσιον και τα παραθύρια πρέπει είναι ανοικτά... Δυστυχώς έτσι είναι, και δικαιολογημένοι όλοι, αρκεί αυτό το γλέντι το μεταμεσονύχτιο γλέντι δεν κρατήσει 4-5 μέρες αλλά μόνο μια βραδιά. Κάποιοι δεν αντιλαμβάνονται ότι οι διακοπές είναι διαφορετικές από άνθρωπο σε άνθρωπο, από ηλικία σε ηλικία, από έθνος σε έθνος. Οι νεαροί βρίσκονται στο στοιχείο τους και δεν τους ενδιαφέρει κι ας παίζει ως το χάραμα η μουσική στο διαπασών, κάτι μεσήλικες που ήρθαν για 5-6 μέρες για να ξεκουραστούν σίγουρα δεν θα μπορούν να κλείσουν μάτι και θα κάνουν τα παράπονα τους στην ρεσεψιόν, και υπάρχουμε και εμείς οι γηγενείς, οι γνωρίζοντες την κατάσταση, που κάνουμε υπομονή ως το τέλος του καλοκαιριού.
Ποιος έχει δίκιο... όλοι κύριοι και πρέπει να καταλάβουμε ότι κάθε πράγμα έχει μέτρο. Ώρες κοινής ησυχίας σου λέει ο άλλος υπάρχουν; Φυσικά υπάρχουν αλλά όχι εδώ, στο εξωτερικό, εδώ η κατάσταση είναι σαν τον χαμαιλέοντα... αλλάζουμε άποψη όταν και όπως μας συμφέρει. Αυτοί που φωνάζουν σήμερα μπορεί αύριο να είναι σε τσακίρ κέφι και να θέλουν να ακούσουν στις 5 το πρωί τον Ντιρλαντά, και κάποιοι που σήμερα ξεδίνουν να μην αντέχουν την μουσική και να ρουφιανεύουν την κάθε εκδήλωση στην αστυνομία.
Υπομονή λοιπόν συνιστώ σε όλους, φυσικά ο καθένας μπορεί να έχει άποψη και να την εκφράζει δημόσια, δεν είναι λάθος, αλλά ας καταλάβουμε οτι είναι χειρότερο εκείνο το πρωινό ξύπνημα απο ένα αυτοκίνητο ή μια μηχανή που γυρίζει όλη την πόλη μόνο και μόνο για να μας.. ξυπνήσει με θόρυβο, παρά την μουσική που παίζουν ή ακούν νέα παιδιά τώρα το καλοκαίρι.
Έτσι έχει η κατάσταση... εκείνα λοιπόν τα βράδια που δεν σας παίρνει ο ύπνος και είναι αιτία η μουσική, η δυνατή μουσική, σας συνιστώ δυο πράγματα να κάνετε, ή πάτε μαζί τους και διασκεδάζεται ως την επομένη ή φτιάχνεται ένα σκέτο καφέ παίρνετε το αυτοκίνητο σας και πάτε να δείτε την ανατολή του ηλίου.... το καλοκαίρι είναι λίγο και ο καθένας θέλει να το εκμεταλλευτεί όσο μπορεί καλύτερα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: