Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Δευτέρα 21 Αυγούστου 2017

6ο ΔΙΕΘΝΕΣ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΦΥΣΙΚΗΣ

 Στο πλαίσιο του «6ου Διεθνούς Συνεδρίου για τα Νέα Σύνορα της Φυσικής» (6th International Conference on New Frontiers in Physics, ICNFP  2017), το οποίο πραγματοποιείται τις ημέρες αυτές στην Ορθόδοξο Ακαδημία Κρήτης, πρόκειται να γίνουν οι παρακάτω δύο σημαντικές δημόσιες επιστημονικές ομιλίες:
*Στις 22 Αυγούστου 2017 και ώρα 19.30, θα γίνει δημόσια ομιλία στην ΟΑΚ, στα αγγλικά, από τον Καθηγητή κ. John Ellis  (King’s College, Λονδίνο), στον οποίο έχει απονεμηθεί, μεταξύ άλλων, το μετάλλιο και βραβείο Paul Dirac (2005). Τίτλος της ομιλίας του: "Whatare we? Where do we come from? Where are we going?".
*Στις 25 Αυγούστου 2017 και ώρα 21.00, με τη συν-διοργάνωση του ΚΕΠΠΕΔΗΧ ΚΑΜ, στο χώρο του ΚΕΠΠΕΔΗΧ ΚΑΜ/ Μεγάλο Αρσενάλι, ομιλία στην ελληνική γλώσσα, από τον κ. Ιωάννη Ηλιόπουλο, Καθηγητή στο Πανεπιστήμιο École Normale Supérieure του Παρισίου και Επίτιμο Διδάκτορα του Πανεπιστημίου Κρήτης, ο οποίος είναι, μεταξύ των άλλων διακρίσεών του και κάτοχος του βραβείου Sakurai (1987). Τίτλος της ομιλίας: «Η γένεση της μάζας στο αρχέγονο σύμπαν». Της ομιλίας θα προηγηθεί κοντσέρτο κλασικής μουσικής.
Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό.

Δεν υπάρχουν σχόλια: