Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Δευτέρα 28 Αυγούστου 2017

ΜΥΡΙΖΕΙ ΚΑΙ ΘΑ ΜΥΡΙΖΕΙ.....

Το θέμα του βιολογικού στην πόλη της Κισάμου καλά κρατεί... 
Χρόνια τώρα φωνάζαμε οτι πότε και γιατί δεν λειτουργεί ο βιολογικός, και μόλις λειτούργησε ξαναρχίσαμε τα γνωστά μας, να πετάμε τα λύματα μας στους αγωγούς ομβρίων. Βέβαια απο την άλλη υπάρχουν προβλήματα που δεν έχουν άμεση λύση, όπως μερικοί δρόμοι δεν έχουν δίκτυο, ένα χωριό που το καθυστερεί μια σκάρα καθαριότητας αναγκάζοντας τους κατοίκους να αδειάζουν με τον "αχόρταγο" τους βόθρους τους, μια γειτονιά που δεν μπορεί να συνδεθεί γιατί δεν έχουν απαλλοτριωθεί οι δρόμοι... όμως και στις τρεις περιπτώσεις δεν είναι αυτοί που ρίχνουν τα λύματα τους στους αγωγούς των ομβρίων.. αυτοί είναι οι συνηθισμένοι γνωστοί άγνωστοι, αυτοί που επανειλημμένα το έχουν (ξανα) κάνει, οι γνώστες, οι ατιμώρητοι. 
Λύση είναι όπως έχω πει και παλιά, η υποχρεωτική σύνδεση με τους δρόμους... δηλαδή απλά και ωραία μέσα σε ένα εύλογο διάστημα να συνδεθούν όλοι όσοι μένουν στην Ηρώων Πολυτεχνείου, στην Ομογενών Αμερικής, στην Περίδου και ούτω καθεξής. Η σύνδεση είναι υποχρεωτική γιατί αυτός ήταν ο λόγος που φτιάχτηκε ο βιολογικός ..να καταργηθούν οι βόθροι που είχαν καταστρέψει τον υδροφόρο ορίζοντα.
Εξάλλου είναι αμαρτία να έχουμε δαπανήσει εκατομμύρια και να μην μπορούμε να συνδεθούμε επειδή λείπει μια ..... βίδα.
Θα μου πεις τώρα και ποιος θα κάνει τις συνδέσεις και τα φρεάτια όταν δεν υπάρχει μια... έ αυτήν την περίπτωση πρέπει να λύσει η δημοτική αρχή και να βρει ένα τρόπο αποπληρωμής των εργασιών, δίχως να επιβαρύνει με πολλά τους κατοίκους. (τον έχει βρει)
Δυστυχώς σήμερα υπάρχει ένα "τουρλουμπούκι" συνδέσεων και αυτό φαίνεται με τα χάλια και του οδικού ας δικτύου... ο καθένας συνδέεται (με άδεια φυσικά) αλλά τους δρόμους τους αφήνουν σε άθλια κατάσταση, δίχως βέβαια να υπάρχει η απαραίτητη μέριμνα και απο την δημοτική αρχή οτι πρέπει να πέσει πίσσα και να μην μένουν τα χαντάκια μήνες ανοικτά.

Δεν υπάρχουν σχόλια: