Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Σάββατο 26 Αυγούστου 2017

ΑΠΟ ΤΗΝ ΒΡΑΒΕΥΣΗ ΤΟΥ ΕΠΑΛ

Χθες με την βράβευση των αρίστων μαθητών βραβεύθηκε και η ομάδα του ΕΠΑΛ Κισάμου, εδώ με τον αρμόδιο αντιδήμαρχο κ. Δερουκάκη, που εκπροσώπησε τη χώρα μας στην Πανευρωπαϊκή Έκθεση Δημιουργών – Κατασκευαστών (makefaire) για το 2016, μαζί με την υπεύθυνη καθηγήτρια Αγιομυργιαννάκη Άννα. (ο άλλος υπεύθυνος καθηγητής Καγιάς Εμμανουήλ ξέχασαν να τον ειδοποιήσουν).
Το Enigma Project* είναι δημιουργία του τομέα πληροφορικής του ΕΠΑΛ Κισάμου με υπεύθυνους καθηγητές τον Κιαγιά Εμμανουήλ και την Αγιομυργιαννάκη Άννα. Το έργο είχε επιλεχθεί ανάμεσα από 35 αντίστοιχα έργα από όλη την Ελλάδα. 
*Το Enigma Project είναι μια αναδημιουργία της θρυλικής μηχανής κρυπτογράφησης Enigma των Γερμανών που χρησιμοποιήθηκε στο Β Παγκόσμιο Πόλεμο. 

Παρουσιάστηκε στην έκθεση μαθητικής δημιουργία του προηγούμενου σχολικού έτους όπου και εντυπωσίασε με την πρωτοτυπία τους. Για το σκοπό της έκθεσης οι μαθητές και καθηγητές ταξίδεψαν στη Ρώμη μαζί με την κατασκευή τους. Τα έξοδα της εκδήλωσης καλύφθηκαν εν μέρει από τους Ιταλούς διοργανωτές ενώ τα έξοδα διαμονής τους τα έκανε δώρο ο Δήμος Κισάμου. 

2 σχόλια:

Manolis Kiagias είπε...

Δεν "λείπει" ο άλλος καθηγητής, απλά παρέλειψαν να τον καλέσουν.

Νεκτάριος Ζουριδακης είπε...

Η πρόσκληση φίλε Γιάννη έγινε προσωπικά από εμένα μετά από τηλεφωνική επικοινωνία που είχα με τον αγαπητό συνάδελφο Μανόλη. Στη μικρή κοινωνία που ζούμε θεωρώ ότι αρκετά χρόνια τώρα έχω δώσει το στίγμα μου ......