Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Πέμπτη 31 Αυγούστου 2017

ΑΝ ΚΑΙ ΜΑΣ ΛΕΙΠΟΥΝ ΠΟΛΛΑ ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΣΠΟΥΔΑΙΟΤΕΡΑ...

Έξι προτάσεις θα καταθέσει ο δήμος Κισάμου, όπως είπε ο δήμαρχος χθες στο δημοτικό συμβούλιο, στο προγραμματισμένο περιφερειακό αναπτυξιακό συνέδριο Κρήτης που θα είναι παρόν και ο κ. Τσίπρας. 
Τα 6 θέματα που θα παραδώσει ο δήμος στον Περιφερειάρχη που με την σειρά του θα τα δώσει στον Πρωθυπουργό, φυσικά με μερικές διορθώσεις είναι:
α) Ο ΒΟΑΚ να ξεκινάει από Κίσαμο και να καταλήγει στον Πετρέ (όρια Ν. Χανίων) 4ιχνος με διαχωριστικό.
β) Ολοκλήρωση κάθετου οδικού άξονα Καλουδιανών απο Έλος ως και Χρυσοσκαλίτισσα.
γ) Αποκατάσταση Λιμνοδεξαμενών Χρυσοσκαλίτισσας και Αγίων Θεοδώρων.
δ) Εφαρμογή μελέτης (έκθεσης) Ρογκάν για το λιμάνι Καβονησίου και την μαρίνα.
ε) Χρηματοδότηση του γενικού πολεοδομικού σχεδιασμού της πόλης της Κισάμου, προώθηση του ΣΧΟΑΑΠ Ιναχωρίου ως έχει, και διαχείριση - διατήρηση προστατευόμενων περιοχών.
στ) Μουσείο Μουσικών στις Λουσακιές.
Ας ελπίσουμε οτι έστω ένα απο αυτά θα ξετελέψει...

Δεν υπάρχουν σχόλια: