Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Δευτέρα 21 Αυγούστου 2017

ΧΑΟΣ ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ

30 μέρες λένε είναι η κίνηση μέσα απο την πόλη, αυτές του Αυγούστου και κάποιοι επιμένουν οτι ο μοναδικός δρόμος μας είναι αρκετός και δεν χρειαζόμαστε παράκαμψη ή να ανοίξουμε τον τελευταίο του σχεδίου πόλεως που δεν έχει εντελώς κανένα εμπόδιο... για να μπορέσουν να φεύγουν ανενόχλητοι αυτοί που δεν θέλουν να σταματήσουν στην πόλη μας. Άμα είναι μια ουρά απο το λιμάνι ως και το Λύκειο ποιος θα τολμήσει να σταματήσει; Ποιος; 
- Χθες βράδυ πήγα στο Έλος και διαπίστωσα πόσο όμορφα αλλά και πόσο άνετα είναι τώρα με την παράκαμψη του χωριού. Τα εστιατόρια φουλ, ο κόσμος που θέλει να σταματήσει να φάει σταματάει, δεν υπάρχουν μποτιλιαρίσματα και φωνές και το σπουδαιότερο ο μοναδικός τους δρόμος απόκτησε χρώμα και χαίρεσαι να περπατάς στα μαγαζιά του χωριού. 
Εμείς εδώ επιμένουμε να κουράζουμε να εκνευρίζουμε τους επισκέπτες μας, να αγανακτούμε φυσικά και μεις που δεν μπορούμε για 2-3 ώρες κάθε πρωί και κάθε απόγευμα να περάσουμε τον δρόμο απέναντι ..αλλά δεν μας ενδιαφέρει, αρκεί να μην φτιαχτεί μια νέα πιάτσα... χωριό λοιπόν με τα όλα του.
Υ.Σ Τα κρασπεδόρειθρα στην πλατεία είναι σε άτακτη κατάσταση ... άμα μπαίνεις απότομα και τα βλέπεις σου θυμίζει κατεχόμενα και Αμμόχωστο μου είπε χθες ένα φίλος Κύπριος... 

Δεν υπάρχουν σχόλια: