Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Παρασκευή 25 Αυγούστου 2017

ΣΤΕΛΝΟΥΝ ΕΠΙΣΤΟΛΕΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΡΜΟΔΙΟΤΗΤΕΣ

Μετά απο χρόνια μάθαμε επιτέλους ποιος είναι ο υπεύθυνος για τα χάλια που παρουσιάζει ο ΒΟΑΚ..... 
Διαβάστε εδώ την επιστολή του περιφερειάρχη
Με δηλώσεις σχετικά με το ζήτημα της αρμοδιότητας συντήρησης του ΒΟΑΚ ο Διευθύνων Σύμβουλος του ΟΑΚ επιμένει να παραγνωρίζει τη σημασία των αποφάσεων του Συμβουλίου της Επικρατείας, αποφαινόμενος ότι το Συμβούλιο της Επικρατείας «δεν νομοθετεί, αλλά γνωμοδοτεί»! Το Συμβούλιο της Επικρατείας, βέβαια, ούτε νομοθετεί, ούτε γνωμοδοτεί, αλλά κρίνει, αποφασίζει και δεσμεύει με τις αποφάσεις του τους πάντες. Στη συγκεκριμένη περίπτωση έχει κρίνει, και μάλιστα με δύο διαδοχικές αποφάσεις του αρμοδίου Τριμελούς Συμβουλίου του Ν.3068/2002, ότι την αρμοδιότητα για τη συντήρηση του ΒΟΑΚ έχει ο ΟΑΚ. Το γεγονός δε αυτό επί της ουσίας ομολογείται από τον κ. Καζάση, ο οποίος προσπαθεί ατυχώς να το παρακάμψει με την καινοφανή θεωρία περί «γνωμοδότησης» του Συμβουλίου της Επικρατείας.
Σε κάθε περίπτωση, η Περιφέρεια Κρήτης πιστεύει ότι το σοβαρό θέμα της συντήρησης του ΒΟΑΚ πρέπει να αντιμετωπιστεί άμεσα με τη συνδρομή όλων. Γι` αυτό και συμφώνησε στο να υπογραφεί με το Υπουργείο Υποδομών και τον ΟΑΚ προγραμματική σύμβαση που να ξεκαθαρίζει το τοπίο και ζήτησε να υπάρξουν οι κατάλληλες νομοθετικές παρεμβάσεις, εφόσον αυτό κριθεί αναγκαίο. Ας πράξουν όλοι το ίδιο χωρίς προσπάθεια αποφυγής και αντιμετάθεσης ευθυνών.
Από την πλευρά της η Περιφέρεια Κρήτης εξαντλεί τα περιθώρια της νομοθεσίας, όπως αυτή ερμηνεύεται και εφαρμόζεται από τη Δικαιοσύνη, ενώ έχει όλη την καλή πρόθεση να αναλάβει και νέες ευθύνες με τρόπο συμφωνημένο, σαφή και νόμιμο. Οι πολίτες δεν καταλαβαίνουν τις αντιδικίες των εμπλεκόμενων για τις αρμοδιότητες, αλλά προσδοκούν αποτελέσματα. Οφείλουμε όλοι να ανταποκριθούμε στην προσδοκία αυτή.
Σταύρος Αρναουτάκης
Περιφερειάρχης Κρήτης

1 σχόλιο:

Γιάννης Αννουσάκης είπε...

Βάλε μας ντε και την Γνωμοδότηση αυτή του Συμβουλίου της Επικρατίας και αφήστε τους λογχισμούς σε εμάς που καταγγέλουμε και ζητούμε την επιβολή των ποινών για παραβάσεις του νόμου.