Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.

Σάββατο, 13 Μαΐου 2017

ΦΑΛΑΣΑΡΝΑ -ΜΠΑΛΟΣ

Για τρίτη χρόνια ο Δημιουργικός και Εξωραϊστικός σύλλογος Πλατάνου θα καθαρίσει και θα συντηρήσει το μονοπάτι στα δυτικά του ακρωτηρίου Γραμβούσας. Στο μονοπάτι που συνδέει τα Φαλάσαρνα με τον Μπάλο θα γίνει ένας καθαρισμός λόγω των πολλών βροχοπτώσεων που είχαμε φέτος και μια συντήρηση στα συρματόσχοινα που έχουν τοποθετηθεί στα δύσκολα σημεία και κάνουν την διαδρομή αρκετά πιο εύκολη. 
Αξίζει μια βόλτα λοιπόν την Κυριακή σε ένα μονοπάτι που πρώτος διέσχισε όπως αναφέρουν τα βιβλία, ο Χριστόφορος Μπουοντελμόντι το 1415 και είπε για την ομορφιά αλλά και την δυσκολία του.

Δεν υπάρχουν σχόλια: