Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Δευτέρα 15 Μαΐου 2017

ΜΙΑ ΠΑΡΑΛΙΑ ΘΑ ΔΗΜΟΠΡΑΤΗΘΕΙ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑ ΣΤΗΝ ΚΙΣΑΜΟ

Για μαντέψετε ποια είναι ;
Εκδόθηκε η πολυαναμενόμενη κοινή υπουργική απόφαση  για  την παραχώρηση απλής χρήσης αιγιαλού, παραλίας. Δημοσιεύθηκε το βράδυ της Παρασκευής στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως (Τεύχος Β’ 1636/12.05.2017) και απαρτίζεται από δεκαεπτά άρθρα. Σκοπός της παραχώρησης είναι η άσκηση δραστηριοτήτων που εξυπηρετούν τους λουόμενους ή η αναψυχή του κοινού, ιδίως για εκμίσθωση θαλάσσιων μέσων αναψυχής, τραπεζοκαθισμάτων, ομπρελών, ανακλίντρων (ξαπλωστρών) λειτουργία τροχήλατου αναψυκτηρίου. Η άσκηση άλλης δραστηριότητας που δεν προβλέπεται από διατάξεις του νόμου (π.χ. διοργάνωση συναυλιών ή beach parties, γήπεδα κτλ ) επιφέρει κυρώσεις.
Η απόφαση  περιλαμβάνει μεταξύ άλλων παράρτημα με τον πίνακα θέσεων-περιοχών απλής χρήσης αιγιαλού μέσω ηλεκτρονικών δημοπρασιών σε όλη τη χώρα οι οποίες διενεργούνται αποκλειστικά από τις περιφερειακές υπηρεσίες του υπουργείου Οικονομικών.
Στον Δήμο Κισάμου υπάρχει μια παραλία 100 τ.μ στην θέση Λειβάδι, μόνο με ομπρέλες που θα "κτυπηθεί" με Ηλεκτρονική δημοπρασία. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: