Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Δευτέρα 15 Μαΐου 2017

ΑΓΙΟΣ ΙΣΙΔΩΡΟΣ ΡΑΒΔΟΥΧΑ

Μέσα σε ένα πανέμορφο τοπίο δίπλα στη θάλασσα υπάρχει το εικονοστάσι του Αγίου Ισιδώρου. Το εικονοστάσι βρίσκεται στα ερείπια μιας κατεστραμμένης εκκλησίας την οποία είχαν χτίσει Χιώτες ναυτικοί (ο Άγιος Ισίδωρος είναι ο προστάτης της Χίου) που είχαν κινδυνέψει στην θαλάσσια περιοχή και η οποία πιθανότατα γκρεμίστηκε κατά την διάρκεια της Τουρκοκρατίας.
Την 13-5-2017 τελέσθηκε ο εσπερινός από τον εφημέριο της ενορίας π. Άνθιμο που τον παρακολούθησαν αρκετοί προσκυνητές ενώ στη συνέχεια επακολούθησε παραδοσιακό κέρασμα από τους κατοίκους του χωριού.
Μανώλης Σπανουδάκης

Δεν υπάρχουν σχόλια: