Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.

Δευτέρα, 8 Μαΐου 2017

Η ΡΙΜΑ ΤΟΥ ΡΑΙΣΟΘΕΟΧΑΡΗ ΣΤΟΝ ΓΕΡΜΑΝΟ

Αγγαρεία έκαναν οι Έλληνες στο γερμανικό φυλάκιο του Άι Δίκαιου και ανάμεσα τους και ο Ραϊσοθεοχάρης, ο γνωστός ριμαδόρος της Λίμνης. Έλεγε λοιπόν τις ρίμες του και έδινε ένα άλλο τόνο στην κούραση και στα καταναγκαστικά έργα. Μια στιγμή τον πλησίασε ένας Γερμανός και με σπαστά ελληνικά του είπε να πει μια ρίμα για την μεγάλη Γερμανία. Άλλο που δεν ήθελε κι ο Θεοχάρης και λέει ....
Δουλεύω και καταχτυπώ μ' όλη μου τη μανία
κι εύχομαι να ξαγενιστεί ούλη η Γερμανία. 
Η επικίνδυνη ρίμα του αείμνηστου ριμαδόρου στον Αι Δίκιο, πάγωσε τους υπόλοιπους συγχωριανούς του αλλά ο Γερμανός κατάλαβε μόνο την λέξη Γερμανία και αφού χαμογέλασε....έφυγε παραπέρα.
Την ιστορία άκουσα απο τον δάσκαλο Μουντάκη Μιχάλη στην χθεσινή γιορτή του Αγίου. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: