Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.

Παρασκευή, 12 Μαΐου 2017

ΑΝΑΛΥΣΗ ΥΔΑΤΩΝ ΣΕ 8 ΠΑΡΑΛΙΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΙΣΑΜΟΥ

ΜΑΥΡΟ ΜΩΛΟΣ
Σε οκτώ παραλίες του Δήμου Κισάμου θα διενεργούνται εργαστηριακές αναλύσεις υδάτων από τώρα μέχρι και το τέλος Οκτωβρίου
Η διάρκεια της κολυμβητικής περιόδου για το έτος 2017 θα διαρκέσει πέντε (5) μήνες ήτοι από την 1η Ιουνίου έως 31 Οκτωβρίου 2017.
Στο πλαίσιο του έργου: «Παρακολούθηση των υδάτων κολύμβησης της Περιφέρειας Κρήτης σύμφωνα με την οδηγία 2006/7/ΕΚ» κατά τη διάρκεια της κολυμβητικής περιόδου παρακολουθούνται οι ακτές που:
*συγκεντρώνουν σημαντικό αριθμό λουομένων, 
*δέχονται έντονες περιβαλλοντικές πιέσεις και 
*παρουσιάζουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον από περιβαλλοντική, αισθητική, τουριστική, αναπτυξιακή ή άλλη άποψη.
Στις ακτές αυτές, για τον μήνα Μάιο και καθόλη την διάρκεια της κολυμβητικής περιόδου, γίνονται δειγματοληψίες και εργαστηριακές αναλύσεις των υδάτων καθώς και μακροσκοπικός έλεγχος του νερού και της ακτής γενικότερα με στόχο τη προστασία του θαλάσσιου περιβάλλοντος και της δημόσιας υγείας των λουομένων.
Οι 8 παραλίες είναι....
Ελαφονήσι-Ανατολικά, παραλία Τελωνείου- Δυτικά, παραλία Μαύρο Μώλους- Φαλάσαρνα- Γραμβούσα Παχιά Άμμος (Πετρόπουλου) -Βιγλιά- Σφηνάρι και 1700 μέτρα απο Κουρφαλώνα ως Νοπήγεια.

Δεν υπάρχουν σχόλια: