Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Πέμπτη 30 Μαρτίου 2017

ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΓΙΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΔΗΜΟΥ ΠΕΡΙ ΔΑΚΟΚΤΟΝΙΑΣ

Με αρνητική έκπληξη διάβασα την ανακοίνωση του δημάρχου Κισάμου κ. Σταθάκη σχετικά με την δακοκτονία που ζητά με κατεπείγουσες διαδικασίες και εντός 3 ημερών να τρέξουν όλοι οι δημότες ελαιοπαραγωγοί και να δηλώσουν αν θέλουν ή δεν θέλουν να γίνει δακοκτονία στο χωριό τους!!! Αν και τίποτα πια δεν με εκπλήσσει, όσο τραγικό και να είναι από αυτόν τον δήμαρχο, αυτό το θέμα είναι από τα κορυφαία πολιτικά ατοπήματά του. Με λίγα λόγια ο δήμαρχος χειρίστηκε καφενειακά το θέμα της δακοκτονίας έως τώρα, τα έκανε μαντάρα κυριολεκτικά και τώρα αντί να πει έκανα λάθος και να κάνει μια φορά αυτό που όλοι οι συνάδελφοί του κάνουν, αυτός επιλέγει πάλι την τακτική καφενείου.
Στην απόφαση του Ιανουαρίου περί δακοκτονίας, ο δήμαρχος ευθέως και απροκάλυπτα ενημέρωνε το δημοτικό συμβούλιο ότι είχε στην διάθεσή του τα έγγραφα που ο νόμος απαιτούσε για την εξαίρεση των περισσότερων δημοτικών διαμερισμάτων, κάτι που αποδείχθηκε μεγάλο ψέμα.
Αυτό το είδαμε από το έγγραφο που είδε το φως της δημοσιότητας,  στο οποίο η Διεύθυνση Αγροτικής οικονομίας της Π.Ε. Χανίων από τις 26/1/2017 του αναφέρει ότι «…σύμφωνα με το Ν.Δ 2413/1953 θα θέλαμε να μας αποστείλετε άμεσα τα έγγραφα με τα οποία οι Τοπικές κοινότητες που εξαιρούνται του προγράμματος αιτήθηκαν την εξαίρεση τους από αυτό, προκειμένου να ελεγχθούν αν η απόφαση τους ανταποκρίνεται στην επιθυμία των ελαιοπαραγωγών που κατέχουν το 50% των ελαιοδέντρων της εκάστοτε περιοχής…». Προφανώς και δεν υπάρχουν αυτά τα έγγραφα, ο δήμαρχος επί 2 μήνες δεν κάνει τίποτα για να διορθώσει τα πράγματα και τώρα λέει εντός 3 ημερών ελάτε να δηλώσετε… 
Επειδή τώρα, η δακοκτονία είναι κορυφαίο οικονομικό και περιβαλλοντικό θέμα, η διαχείριση του δημάρχου και η καταστροφή που αυτή μπορεί να επιφέρει στο δήμο μας και στο νομό Χανίων γενικότερα, είναι σίγουρα κορυφαίο πολιτικό έγκλημα. 
Έχουμε πολλά να πούμε γι’ αυτό το θέμα, αλλά μην διαφεύγει της προσοχής όλων το ότι δεν καλεί να δηλώσουν μόνο όσοι δεν θέλουν δακοκτονία όπως λέει ο νόμος, αλλά για μικροπολιτικούς σκοπούς καλεί να δηλώσουν και αυτοί που θέλουν, που όμως δεν προβλέπεται από την νομοθεσία. Αυτό το κάνει όχι κατά λάθος αλλά για να φτιάξει μια μικροπολιτική ιστορία και να μπερδέψει τον κόσμο. Τέλος πάντων, ευτυχώς που έχουμε σοβαρές υπηρεσίες και σοβαρό Αντιπεριφερειάρχη που κάνουν ότι μπορούν για να προστατεύσουν τους ελαιοπαραγωγούς από την καταστροφή που τους οδηγεί ο κύριος Σταθάκης.
Η δική μου θέση και της παράταξής μου είναι ότι φυσικά και μπορούν να εξαιρεθούν οικισμοί, αλλά μόνο όταν πάνω από το 50% θέλει και δεσμεύεται ότι θα αναλάβουν μόνοι τους την διαδικασία. Αυτό δηλαδή που λέει ο νόμος. Και όχι επειδή δεν ήθελε ο πρόεδρος της Κοινωφελούς του δήμου να κάνει τον ψεκασμό, όπως συνέβαινε πριν και όπως συμβαίνει και αλλού, να κάνουμε πολιτικάντικες αλχημείες και να τινάζουμε την ελαιοπαραγωγή του δήμου στον αέρα. 
Αυτά για αρχή, τα υπόλοιπα στο συμβούλιο και συνεχίζουμε. Το θέμα είναι πολύ σοβαρό.
Μυλωνάκης Γεώργιος 
Επικεφαλής της Μείζονος Αντιπολίτευσης δήμου Κισάμου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: