Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Παρασκευή 31 Μαρτίου 2017

ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΓΡΑΜΒΟΥΣΑΣ ΜΑΘΑΙΝΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ ΧΑΡΤΙΟΥ


Την Παρασκευή 31 Μαρτίου επισκέφθηκε την Ορθόδοξο Ακαδημία Κρήτης το Δημοτικό Σχολείο Γραμβούσας. Οι μαθητές, με τη συνοδεία των δασκάλων τους, συμμετείχαν στο «Εργαστήριο Ανακύκλωσης Χαρτιού» της ΟΑΚ με υπεύθυνο τον κ. Αντώνη Καλογεράκη και έφτιαξαν το δικό τους χαρτί, ακολουθώντας προσεκτικά τα βήματα, επιδεικνύοντας αστείρευτη όρεξη για μάθηση. Τα παιδιά αποφάσισαν για το χρώμα και την υφή που θα ήθελαν να δώσουν στο χαρτί τους και συμμετείχαν ενεργά σε όλα τα στάδια της διαδικασίας παραγωγής χαρτιού. Επίσης, συζήτησαν για τις ήπιες πηγές
ενέργειας και τους τρόπους εξοικονόμησης νερού, δείχνοντας ιδιαίτερο ενδιαφέρον. Τα παιδιά φεύγοντας πήραν μαζί τους το χαρτί – δημιούργημά τους, με περηφάνια, έχοντας διδαχθεί στην πράξη ότι ο σεβασμός στη φύση, ορίζεται από τον τρόπο ζωής μας. Η ωριμότητα και ο ενθουσιασμός που επέδειξαν οι μαθητές είναι η ελπίδα για ένα καλύτερο αύριο. Συγχαρητήρια στα παιδιά και στους δασκάλους τους!

Δεν υπάρχουν σχόλια: