Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Παρασκευή 24 Μαρτίου 2017

ΕΣΠΑΣΑΝ ΤΗ ΣΙΩΠΗ ΤΟΥΣ!!!

Οι κύριοι συνάδελφοι της μείζονος αντιπολίτευσης κρατήθηκαν για κάποιο διάστημα και δεν εκφράστηκαν δημόσια για τα δρώμενα του τόπου μας και ειλικρινά, μας είχαν ανησυχήσει γιατί παρέμεναν, για καιρό, στη σιωπή. Εμείς βέβαια, θεωρήσαμε ότι είχαν αντιληφθεί ότι είχαν εκτεθεί και είχαν σταματήσει τις "άγονες" και άσκοπες αντιδράσεις.
Ευτυχώς όμως που άρχισαν πάλι να ομιλούν και διαπιστώνουμε ότι είναι ορεξάτοι, γιατί έτσι θα τους διαβάζει ο κόσμος (scripta manent, δηλαδή τα γραπτά μένουν ενώ τα λόγια τα παίρνει ο αέρας). Έτσι ο κόσμος, οι συμπολίτες μας θα συνεχίσουν να τους έχουν στη μνήμη τους για το τι έπραξαν στο πρόσφατο παρελθόν και το πώς σκέφτονται και τι θέλουν να κάνουν για τον τόπο μας.
Με αφορμή την ανακοίνωσή σας με τίτλο "Παρεμβάσεις-Δηλώσεις και αποφάσεις χωρίς πρόγραμμα" (με θέματα τη δακοκτονία και την τοποθέτηση κώνων στην πλατεία κοντά στο Μουσείο) δηλώνουμε τα εξής:
Κύριοι, συνεχίζετε και εκτίθεστε! Δεν μιλάμε "στο σπίτι του κρεμασμένου για σχοινί", αφού όλοι γνωρίζουμε τη διαδρομή ευθύνης και την άποψή σας για τη δακοκτονία. Σε ότι αφορά την πλατεία Τζανακάκη αλλά και τις παιδικές χαρές, σας ενοχλεί ότι αυτό που δεν τολμήσατε να κάνετε, όπως παραδεχτήκατε, ότι "είναι δύσκολο", εμείς το τολμήσαμε και το κάνουμε πράξη. Προχωρήσαμε λοιπόν και μελέτη κατασκευής για τις δύο παιδικές χαρές και δημιουργίας μιας άλλης όψης και προοπτικής για την πλατεία Τζανακάκη, με σύμφωνους όλους τους εμπλεκόμενους. Οπότε και μελέτη και κατασκευή θα υπάρξει για την εν λόγω, πλατεία.
Είναι προφανές ότι σας πειράζει που φαίνεται η ανεπάρκειά σας. Τι να σας κάνουμε! Παρόλο που συνεχίζεται ένας απίστευτος οικονομικός "μαρασμός", καθώς επίσης και η "δαιδαλώδης" γραφειοκρατία στην Αυτοδιοίκηση, εμείς προχωρούμε στο πλάνο μας, γιατί δεν είναι πάντα και μόνο τα χρήματα που έχουν σημασία, αλλά να υπάρχει θέληση και αγάπη για αυτό που κάνεις και θέλεις να το κάνεις.
Συν τοις άλλοις και με αφορμή την ανακοίνωσή σας με τίτλο "Για τη Λιμενοδεξαμενή Πλατάνου" έχουμε να τονίσουμε τα εξής:
Κύριοι, αυτός είναι ο πολιτικός "χορός του Ζαλόγγου σας" και ...σας τονίζουμε ότι "όσα δε φτάνει η αλεπού τα κάνει κρεμαστάρια". Δεν φτάνει που δεν κάνατε απολύτως τίποτα για το συγκεκριμένο έργο; Δεν φτάνει που δεν πράξατε τίποτα για το τεράστιο πρόβλημα που αντιμετωπίζει η περιοχή;  Δε σας φτάνει το "ξεμασκάρωμα" που φάγατε στο πρόσφατο Δημοτικό Συμβούλιο, μπροστά στους κατοίκους της ευρύτερης περιοχής; Τώρα θέλετε να πανηγυρίζετε, δήθεν, γιατί; Για την ανικανότητά σας ότι δεν ακουμπήσατε το θέμα επί 3,5 χρόνια; 'Η μήπως για να εντυπωσιάσετε, κάποιους οπαδούς σας;
Σας δηλώνουμε λοιπόν ότι εμείς δεν έχουμε αλλάξει καμία άποψη ή θέση. Η άποψή μας και η θέση μας, και αυτές υλοποιούμε, είναι η εξεύρεση της απαιτούμενης λύσης του προβλήματος και όχι η δική σας που ήταν "απλώς αναφέρουμε, χωρίς να ακουμπάμε το θέμα".
Ευτυχώς όμως, δεν συγκρατείστε και διατυπώσατε πάλι πρώτοι τις θέσεις σας... Περιμένετε όμως να δείτε τις εξελίξεις και τότε να δούμε τι θα έχετε να πείτε... Υπομονή...
Τελικά, κάποιοι δεν μαθαίνουν από τα λάθη τους και παραμένουν ακόμα, αδιόρθωτοι! Αυτούς να φοβάστε, αγαπητοί Δημότες μας!
Ο Δήμαρχος Κισάμου
Θεόδωρος Σταθάκης

Δεν υπάρχουν σχόλια: