Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Παρασκευή 24 Μαρτίου 2017

ΓΙΑ ΤΑ ΑΝΑΣΦΑΛΙΣΤΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ

Με αφορμή την συνάντηση της Ένωσης Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών Ελλάδος, με την Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων και με θέμα συνάντησης," τα ανασφάλιστα οχήματα", η Ένωση Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης, διαμαρτύρεται δημόσια, προς τους εμπλεκόμενους φορείς, αναφέροντας τους λόγους, που αποφεύγει ο καταναλωτής, να ασφαλίζει το όχημα του.
Στην διαμαρτυρία της αναφέρει:
Κύριοι,
Διαμαρτυρόμαστε δημόσια και έντονα, για την πίεση που θέλετε να μας επιβάλλετε, ως καταναλωτές, για να ασφαλίσουμε το όχημα μας, χωρίς ουσίας να μας πείθετε ότι η προσέγγιση του θέματος από εσάς, δεν είναι καθαρά εισπρακτικός και όχι για την προστασία των συμφερόντων του καταναλωτή.
Για την ειλικρινή προσέγγιση του θέματος, αφού από την εν λόγω συνάντηση απουσιάζαμε, δεν εκπροσωπειθήκαμε ως καταναλωτές, αν και εμάς αφορούσε, δεν μας πείθετε.
Θα θέλαμε σ αυτήν την συνάντηση, εκτός από εμάς να είχε κληθεί να συμμετάσχει και η Ένωση Ασφαλιστικών Εταιρειών της Ελλάδος, για να σας απαντήσουμε ειλικρινά σε όλους εσάς, ότι κύριοι, στην υπάρχουσα νομοθεσία, υπάρχει,"έλλειμμα" σε ...
.....πολλά σημεία των συμβάσεων των ασφαλιστικών εταιρειών, σημεία που δεν γίνονται κατανοητά από τον ασφαλισμένο καταναλωτή και αυτό πρέπει πρώτα να δείτε και όχι πως θα εφαρμόσετε το εισπρακτικό σύστημα, "κυνηγώντας" τα ανασφάλιστα οχήματα.
Η Ερώτηση μας προς εσάς είναι: Και για τα ασφαλισμένα οχήματα, ο καταναλωτής που ασφαλίζει το όχημα του, είναι γνώστης των όρων της σύμβασης; ή ζητάτε ασφαλισμένα οχήματα, για να εισπράξει όλη η αλυσίδα (ασφαλιστικός διαμεσολαβητής, ασφαλιστική εταιρεία, Κράτος) το τίμημα, και τίποτα άλλο;
Ο θυμός μας, ως καταναλωτές, γεννιέται από την στιγμή που ενώ το όχημα μας, είναι ασφαλισμένο, και τύχει να εμπλακεί σε τροχαίο συμβάν και υποστεί υλικές ζημιές, από άλλο όχημα, χωρίς δική του υπαιτιότητα, το παθόν όχημα, δεν απολαμβάνει καμία μέριμνα (κάλυψη). Η εποπτεύουσα Αρχή (Τράπεζα της Ελλάδος), δηλώνει αναρμόδια, η ασφαλιστική εταιρεία του ασφαλισμένου οχήματος, παραπέμπει το ζημιωθέν όχημα, στην ζημιούσα ασφαλιστική εταιρεία και η ζημιούσα ασφαλιστική εταιρεία, στον εμπλεκόμενο στην ζημιά οδηγό του ασφαλισμένου από αυτήν οχήματος!!! Επομένως το παθών όχημα, καμία προστασία από πουθενά!!!
Ως Ένωση Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης, δεν είμαστε θετικοί στο να κυκλοφορούν ανασφάλιστα οχήματα, και να μην εφαρμόζονται οι διατάξεις του ν.4281/2016, είμαστε όμως θετικοί, στο ότι και η προστασία των οικονομικών συμφερόντων του καταναλωτή θα πρέπει να ληφθεί σοβαρά υπόψη και να είναι προτεραιότητα σας, σε μια εποχή που καθημερινά πλήττονται αυτά, από την μνημονιακή συγκυρία, και όχι, η εφαρμογή μιας οποιανδήποτε εισπρακτικής πολιτικής.
Συμπερασματικά οφείλουμε να σας τονίσουμε  τρις σημαντικούς λόγους , αποφυγής του καταναλωτή να ασφαλίζει το όχημα του
1)Η οικονομική ανέχεια
2)Η αδιαφορία των ασφαλιστικών εταιρειών, να συνδράμουν στα νόμιμα ,τα ασφαλισμένα από αυτές οχήματα, σε περίπτωση ατυχήματος
3)Η  έλλειψη σωστής ενημέρωσης και καθοδήγησης του  οδηγού οχήματος.
Τέλος, σας καλούμε, ως Ένωση Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης, όλους εσάς, Ένωση Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών Ελλάδος, την Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων, Ένωση Ασφαλιστικών Εταιρειών Ελλάδος, Τράπεζα Ελλάδος, σε συνεργασία, πρωτίστως, για την σωστή ενημέρωση και καθοδήγηση των υποχρεώσεων των ιδιοκτητών -οδηγών οχημάτων, για να συμβάλλετε να ασφαλιστούν τα ανασφάλιστα  οχήματα και όχι σε ρόλο καθαρά, "εισπρακτικό"
Η Πρόεδρος της  Ένωσης Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης
Ιωάννα Μελάκη

1 σχόλιο:

Achillies97 είπε...

Αποτι βλεπω εάν ελθη μια ασφαλιστικη ετερια στην ελλαδα οι ελληνικες ασφαλιστικες ετεριες θα κλοισουν την πρωτη εβδομαδα αμιν και ποτε μπας και βαλουν μοιαλο ποτε θα αλαξουμε αφτα τα πατσαβούρια κοινος νοοτροπίες του ελληνικου δηθεν νομοθετη που τα κανονιζη παντα να κλεψη τον αθωο πολιτη το πακισταν εχει καλητερους νομους από εμας.