Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Πέμπτη 30 Μαρτίου 2017

ΛΕΜΕ ΟΧΙ ΣΕ ΟΤΙ ΜΑΣ ΡΥΠΑΙΝΕΙ ΣΕ ΟΤΙ ΜΑΣ ΠΕΘΑΙΝΕΙ.. ΝΑΙ ΣΤΗΝ ΖΩΗ

Με πρωτοβουλία του Επιστημονικού Δικτύου Εκπαίδευσης Ενηλίκων, του Ιατρικού Συλλόγου Χανίων και της Παγκρήτιας Ένωσης Πολιτιστικών Συλλόγων και σε συνεργασία με την Ιερά Μητρόπολη Κισάμου & Σελίνου, τον Δήμο Κισάμου και την Ένωση Πολιτιστικών Φορέων Επαρχίας Κισάμου σας προσκαλούμε στην καμπάνια συμμετοχικού διαλόγου «Λέμε Όχι σε ό,τι μας ρυπαίνει, σε ό,τι μας πεθαίνει...ΝΑΙ στη ζωή». Η καμπάνια αφιερώνεται στη μνήμη του ιατρού Μπονατάκη Μιχάλη και θα πραγματοποιηθεί στις 22 & 23 Απριλίου, στο Τσατσαρωνάκειο Πολιτιστικό Πολύκεντρο, στην Κίσαμο.
Η πρώτη μέρα είναι αφιερωμένη στους Πολιτιστικούς Συλλόγους και στο έργο τους, το οποίο θα παρουσιάσουν μέσα από φωτογραφικό υλικό, από βίντεο, από εκδόσεις, από προγράμματα, από αφίσες, από παραδοσιακά προϊόντα, από το χορό,  το τραγούδι, την μουσική και οτιδήποτε άλλο έχει σχέση με τον εκάστοτε Σύλλογο.
Η δεύτερη μέρα είναι αφιερωμένη στη συμμετοχή και στο διάλογο με τους πολίτες που στόχο έχει την ενημέρωση - ευαισθητοποίηση και αφύπνιση των πολιτών σε ζητήματα – αιχμές (όπως τα τροχαία ατυχήματα, το κάπνισμα, η κακοποίηση ανθρώπων αλλά και ζώων, η ρύπανση της διατροφικής αλυσίδας και άλλα).
Στο πλαίσιο αυτής της ξεχωριστής καμπάνιας συμμετοχικού διαλόγου, η Ένωση Πολιτιστικών Φορέων Επαρχίας Κισάμου καλεί όλους τους εμπλεκόμενους Φορείς, τους Πολιτιστικούς Συλλόγους σε μία συνάντηση – συζήτηση για τον προγραμματισμό των δράσεων του διημέρου. Η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα εκδηλώσεων του Δημαρχείου Κισάμου, την Πέμπτη 30 Μαρτίου και ώρα 19.00.
Σας περιμένουμε ΟΛΟΥΣ και ΟΛΕΣ
Η συμμετοχή όλων κρίνεται απαραίτητη.
Εκ του Δ.Σ.
Ο Πρόεδρος                             Ο Γενικός Γραμματέας
Κουμής Ελευθέριος                  Τσοντάκης Χρήστος

Δεν υπάρχουν σχόλια: