Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Δευτέρα 20 Μαρτίου 2017

ΜΟΙΡΑΣΕ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΣΗΜΑΙΕΣ Ο ΣΕΒΑΣΜΙΩΤΑΤΟΣ

Στον Ι. Μητροπολιτικό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Κισάμου τελέστηκε ο Κατανυκτικός Εσπερινός, χοροστατούντος του Σεβ. Μητροπολίτου Κισάμου και Σελίνου κ. Αμφιλοχίου. Του Εσπερινού ακολούθησε πνευματική ομιλία υπό του Παν. Αρχιμανδρίτου κ. Προδρόμου Ξενάκη, Αρχιγραμματέως της Ι. Επαρχιακής Συνόδου της Εκκλησίας Κρήτης, Γενικού Αρχιερατικού Επιτρόπου της Ι.Α.Κρήτης, ο οποίος μίλησε με θέμα: «Κοινωνοί του Μυστηρίου του Σταυρού».
Ο ομιλητής, με λόγο μεστό και διανθισμένο από πολλά παραδείγματα του Γεροντικού αλλά και της ζωής, αναφέρθηκε εις το Μυστήριο του Σταυρού, σημειώνοντας μεταξύ άλλων: «Άνευ του Μυστηρίου του Σταυρού δεν υπάρχει καταλλαγή, καθώς κοινωνία στο μυστήριο αυτό προϋποθέτει την γνώση του ποιος πραγματικά είμαι. 
Ο προσωπικός μας σταυρός αποκτά νόημα μόνο αν τον κατανοήσουμε .......
..ως προέκταση του Σταυρού του Χριστού. Το μυστήριο δε αυτό δεν ανακαλύπτεται αλλά αποκαλύπτεται», σημείωσε ο ομιλητής κλείνοντας την εμπνευσμένη και ιδιαίτερη ομιλία του με λόγια του Γέροντος Σωφρονίου του Έσσεξ, «Από τον σταυρό δεν κατεβαίνει κανείς μόνος του, οι άλλοι τον κατεβάζουν».
Ο Σεβ. Μητροπολίτης Κισάμου και Σελίνου κ. Αμφιλόχιος χαιρέτισε, καλωσόρισε και ευχαρίστησε τον ομιλητή και απευθυνόμενος προς το πολυπληθές Εκκλησίασμα, παρότρυνε όπως οι δοκιμασίες και δυσκολίες της ζωής γίνουν αιτία χαλύβδωσης της πίστης.
Εν όψει δε της διπλής εορτής της 25ης Μαρτίου, του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου και του Γένους, προσέφερε την Ελληνική σημαία σε όλο το εκκλησίασμα.
«Σε εποχές που κάποιοι λυσσομανούν και απεργάζονται να υποστείλουν τα ιερά και τα όσια του Γένους και της Φυλής μας, αντικαθιστώντας τα με τι αλήθεια; έχουμε χρέος ιερό όχι απλά να αντισταθούμε αλλά να υψώσουμε το ιερό αυτό σύμβολο όχι μόνον στα σπίτια και τις πλατείες μας, αλλά κυρίως στις ψυχές και τις καρδιές μας, μεταλαμπαδεύοντας στις επερχόμενες γενεές ότι αβασάνιστα και απερίσκεπτα τα τελευταία χρόνια απαξιώσαμε και προσπεράσαμε», κατέληξε ο Σεβ. Μητροπολίτης Κισάμου και Σελίνου κ. Αμφιλόχιος.
ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια: