Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.

.

.

Παρασκευή, 17 Μαρτίου 2017

ΤΟ ΤΑΞΙΔΙ ΑΞΕΧΑΣΤΟ

ΔΑΡΑΤΣΙΑΝΟΣ
........Ήταν στα μέσα του 1920, όταν πρωτοπόροι αυτοκινητιστές, με λεωφορεία των δώδεκα και δεκατεσσάρων θέσεων, τόλμησαν τη δημιουργία της πρώτης γραμμής, συνδέοντας την Κίσαμο με τα Χανιά. Το εγχείρημα πέτυχε και σε μικρό χρονικό διάστημα οι γραμμές πολλαπλασιάστηκαν. Καστέλλι - Ποταμίδα-Βουλγάρω -Τοπόλια, Καστέλλι-Μεσόγεια - Πλάτανος, Καστέλλι-Καλάθενες.
Δύσκολο έργο. 
ΠΑΠΑΘΑΝΑΣΑΚΗΣ
Έχοντας να αντιμετωπίσουν επικίνδυνους χωματόδρομους, δυσμενείς καιρικές συνθήκες και κυρίως την έλλειψη όλων εκείνων των μέσων, που σήμερα διατίθενται, για την αντιμετώπιση των όποιων προβλημάτων.
Η ταλαιπωρία μεγάλη. Κανείς δεν διαμαρτύρεται. Τα χαμόγελα των επιβατών που περιμένουν στα σημεία επιβίβασης, την εμφάνιση του λεωφορείου «τους» που θα τούς μεταφέρει στον προορισμό τους, είναι η μεγαλύτερη ανταμοιβή. Προϊόντα και άνθρωποι μαζί, όμως το ταξίδι αξέχαστο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: